Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2020. 15:50h.

ERC qüestiona Madrid però no Euskadi

Aragonès acusa la capital de l'Estat de "competència deslleial"

El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, en roda de premsa, ha justificat l’acord dels Pressupostos amb el Govern espanyol ”acabar amb el dúmping fiscal" en considerar que Madrid fa "competència deslleial" des del punt de vista fiscal.

En canvi, ha evitat referir-se als casos de les comunitats de Navarra i Euskadi i s’ha limitat a dir que “Euskadi i Navarra tenen un sistema diferent, perquè ells recapten, estan fora del sistema de finançament”.

“El que és discriminatori és que a nosaltres ens posin dintre del grup de finançament, però que hi hagi una situació d’avantatge per territoris com la comunitat de Madrid. Euskadi i Navarra és un altre àmbit”, ha assegurat.

Aragonès ha denunciat que la capital de l'Estat es beneficia de "la localització de la major part del funcionariat, del sector regulat de l'Ibex-35". "S'han acabat els privilegis. Si ens volen a dins, sense privilegis", ha afegit.

El dirigent d'ERC ha dit que "impulsarem que s'acabi la competència deslleial en l'impost de patrimoni per trencar aquesta dinàmica diabòlica". "Com que no tenim els recursos que ens corresponen, com que no els tenim prenem mesures fiscals i es beneficien competint deslleialment en matèria fiscal", ha criticat.

Finalment, Pere Aragonès ha dit que "el nostre model és totalment oposat al model neoliberal, nacionalista espanyol i centralista del PP i de la senyora Ayuso". "Estem als antípodes i seguirem treballant per revertir aquesta situació", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#25 Charly, Barcelona, 28/11/2020 - 13:41

Es que Euskadi és dels nostres, i faltaría més.

#24 Sarola, Castelldefels, 27/11/2020 - 12:33

Aquest noi es un altre Xixarel.lo . Seria bo calcularel seu l'increment patrimonial des de que va entrar al govern Nazi-Jumbayá.

#23 Hipòcrites!, Barna, 26/11/2020 - 16:58

Quan Catalunya era un model, la capital ja era a Madrid i les empreses no fotíen el camp. Ho fan des que ens manen aquesta colla d'incompetents i no cal ser un expert en enconomía per copsar-ho, es tracta de igualar-nos pujant impostos, oi?, pero que Euskadi i Navarra tinguin privilegis aixó no compta.

#22 Sergi Sergio, Barcelona, 26/11/2020 - 16:47

De los autores del infierno fiscal catalan, ahora tambien la culpa es de Madrid, en plena pandemia, en Abril, estos sujetos se subieron los sueldos, las pensiones vitalicias, siguieron cobrando las dietas y para reirse mas de nosotros nos subieron los impuestos, entre ellos el de sucesiones y donaciones, asi que, iros a la mi...

#20 Neferu, Barcelona, 26/11/2020 - 11:56

Competencia desleal la vuestra, que nos cobráis hasta por respirar en la calle. De todas formas, Aragonés, esa "deslealtad" es muy fácil hacerla desaparecer: BAJANDO LOS IMPUESTOS A LOS CATALANES. ¡A ver si tenéis cj. para hacerlo!!.