Publicitat
Política · 4 de Març de 2015. 13:53h.

ERC rebutja la jornada intensiva escolar que promou el Govern

Junqueras diu que és una “proposta errònia” perquè "incrementa la diferència de resultats en funció de la classe social"

ERC rebutja la jornada intensiva escolar que promou el Govern

Junqueras, preguntando a Mas, en una foto de archivo

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que l'aplicació de la jornada intensiva que proposa el Govern en l'àmbit de l'educació primària "és una proposta errònia” i ha explicat que la seva formació defensa una jornada educativa que protegeixi la igualtat d'oportunitats de tots els alumnes.

“El consens acadèmic i el consens internacional demostren que implantar la jornada intensiva a les escoles és una proposta errònia: els estudis indiquen que l'horari intensiu a la primària incrementa la diferència de resultats en funció de la classe social”, ha alertat.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha garantit durant el seu torn de rèplica que "no hi ha canvi de model en aquest sentit". "És cert que hi ha una prova pilot en sis escoles, d'acord amb els pares i els ajuntaments, per veure si en alguns lloc, no a tot arreu, això és implementable. Si resulta que no ho és, no s'implementarà", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#10 Anna, Girona, 07/03/2015 - 19:18

La meva filla va fer jornada intensiva en una de les escoles amb prova pilot i ara torna a fer la jornada partida. El seu rendiment ha millorat amb la jornada partida que amb la intensiva, 5 hores de cop per un nen es massa....Ara a la tarda fan les asignatures mes ludiques, plàstica, psico, musica

#9 Pau Soler, Vic, 05/03/2015 - 09:00

Lo dice el pijo del Junqueras que fue a la elitista Escuola Italiana. No tienen vergüenza estos de ERC. La jornada intensiva no perjudica a nadie, sólo favorece a los niños que tienen una carga de trabajo superior a muchos adultos.

#8 Pere, BCN, 05/03/2015 - 06:18

Un gran dubte, perquè s'incrementa la diferència entre classes socials?

#8.1 per al Pere, Vic, 05/03/2015 - 09:01

Pere, no ho sap ni ell. Ells repeteixen el mantra pq algú els hi ha dit, però no saben dir perquè. I així funciona tot a Catalunya, entre corrupció, nepotisme i mediocritat absoluta.

#8.2 Pere, El Prat de Llobregat, 05/03/2015 - 09:16

Perquè les escoles privades i concertades seguiran fent jornada partida i més hores lectives?

#7 concatenado, Vis, 04/03/2015 - 23:26

Estoy en las antípodas ideológicas de Junqueras, pero en esto tiene toda la razón. Ya sé que todos loa maestros van a salir en tromba a defender su jornada intensiva (en esto también hay casta), pero para los niños es un motivo de diferenciación social y, a todas luces, perjudicial.

#6 David, barcelona, 04/03/2015 - 16:26

El que no te sentit es entrar a la tarda a les 16h per sortir a les 17h.