Publicitat
Política · 31 de Gener de 2011. 18:00h.

ERC recol·loca un exalt càrrec a la Diputació

L'exdelegat del Govern a les Terres de l'Ebre no va sortir de diputat

ERC recol·loca un exalt càrrec a la Diputació

Lluís Salvadó, en un acte amb Carod, a Palau

Esquerra ha recol·locat l'exdelegat del Govern a les Terres de l'Ebre com a càrrec de confiança del grup d'ERC a la Diputació de Barcelona, segons ha sabut e-notícies. Salvadó anava de segon en la llista per Tarragona -darrera de Sergi de los Ríos-, però el mal resultat obtingut el 28-N el va deixar fora del Parlament. Substituïrà en aquest cas el secretari de política municipal d'ERC, Marc Sanglas, que era l'assessor jurídic del grup i ara es diputat al Parlament.

Però el fitxatge de Lluís Salvadó té també altres lectures perquè ha fet tota la seva carrera política a les Terres de l'Ebre, no pas a Barcelona. Entre el 1994 i el 2005 ser regidor de l’Ajuntament de la Ràpita, d’on va ser alcalde els anys 1996-1997. També va ser vicepresident del Consell Comarcal del Montsià i diputat provincial. Esquerra, tanmateix, el recol·loca a la Diputació de Barcelona, on forma part de l'equip de govern. La Diputació de Tarragona està governada per CiU.

A més, Salvadó -delegat del Govern entre el 2004 i el 2010- era membre del sector Carod, però de mica en mica -sobretot després del darrer congrés- es va anar acostant a Puigercós a l'igual que altres dirigents com Ernest Benach -que va anar de dos per Barcelona- o Jordi Portabella -alcaldable per Barcelona i president del consell nacional-.

En la confecció de les llistes va ser col·locat segon per Tarragona, una plaça que segons tots els càlculs del partit s'havia d'assolir. Lluís Salvadó va ser president de la Federació d’Esquerra a les Terres de l’Ebre des de l’any 2000 i fins al 2004. Llavors, assumí la Secretaria d’Organització del partit a l’Ebre, que encara ocupa en l’actualitat. Puigcercós també el va situar a la direcció nacional del partit i actualment ocupa una de les tres vicesecretaries: la de coordinació institucional.

Lluís Salvadó és enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC). Postgrau en direcció general d’empreses per la UOC. Ha desenvolupat funcions directives durant 10 anys a l’empresa privada. Va publicar l’any 1996, el llibre “Centres de creació d’empreses”.

Va militar a Catalunya Lliure durant els anys 1988-1991, any en el qual va entrar a militar a Esquerra. Va ser, durant els anys 1992-1994, membre de l’executiva nacional de les JERC, fundador i membre de l’Executiva Nacional del Bloc d’Estudiants Independentistes, i primer president de l’Associació Catalana de Professionals l’any 1994.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 luis, barcelona, 01/02/2011 - 12:33

Pronto veremos a CAROD enchufado como CONSELLER FINANCIERO o COORDINADOR de LES EMBAIXADES o alguna cosilla así, Lo unico obligatorio es que SEA BIEN PAGADA
¿Apostamos?

#13 sulfuro sulfuro, Barcelona, 01/02/2011 - 12:27

Ya sabemos que para éso sirven las Diputaciones, los Consejos Comarcales y servirían las veguerías que tanto desean .

#12 Degeneració democràtica, BCN, 01/02/2011 - 00:17

A vergonyes com aquesta és a les que dóna suport Rcat (el partit aquell de la "regeneració democràtica", us en recordeu?) pactant amb en Portabella. A coses com aquesta és a les que els independentistes NO donarem suport el 22-M.

#11 Miguel Angel, Tarragona, 31/01/2011 - 22:14

que passa aquests no els podeu col:locar a l¡'atur com el vostres treballadors, ah! i amb els mateixos maltractaments.

#10 joan, Barcelona, 31/01/2011 - 22:12

sou simples mercenaris no us merexeu el vot del poble