Publicitat
Política · 12 de Desembre de 2016. 11:08h.

ERC recula a Badalona

Oriol Lladó i Agnès Rotger asseguren que "no van acudir a treballar" el 12-O, sinó que van exercir una "actuació política simbòlica"

ERC recula a Badalona

ERC diu que el trencament de la ressolució per part de Téllez va ser "un fet aliè a la seva voluntat"

La defensa dels regidors d'ERC que van entrar a l'Ajuntament de Badalona per atendre veïns el passat 12 d'octubre al·lega que els dirigents republicans "no van acudir a treballar", sinó que van exercir una "actuació política simbòlica", segons informa El Mundo.

És per aquest motiu que en l'escrit presentat al jutjat sol·liciten que s'arxivi la causa contra Oriol Lladó i Agnès Rotger iniciada per una denúncia del PP per suposada desobediència a l'ordre judicial que impedia al consistori estar actiu, com l'executiu municipal pretenia.

En les al·legacions dels republicans, s'afirma que en la jornada oficialment festiva "no es va desobeir el mandat judicial", a l'interpretar que el titular del Jutjat Contenciós Administratiu 14 de Barcelona prohibia l'accés al públic en general i al personal municipal, però no vetava que els regidors entressin en unes oficines on no es van realitzar tràmits ni activitat oficial, i acompanyant a veïns als quals es va permetre a comptagotes franquejar la porta.

Segons l'escrit de l'advocat Andreu Van den Eynde, els dos regidors investigats d'ERC "van reaccionar davant de l'ordre judicial impedint que es treballés a l'Ajuntament". La defensa assegura que el govern local va complir amb l'acte al "desconvocar a qualsevol treballador que tingués previst acudir a treballar".

Els edils d'ERC esmenten la declaració d'un agent de la Guàrdia Urbana que va testificar al jutjat que "una treballadora sí que va voler entrar però no li van permetre fer-ho". Els regidors al·leguen que van travessar la porta de les oficines "com a titulars de l'acta de representació política, tal com fan habitualment, acudint a l'Ajuntament en qualsevol hora i moment".

Sobre el tinent d'alcalde de Guanyem, Jose Téllez, que va trencar una còpia de la resolució davant les càmeres, la defensa d'ERC creu que "no té cap rellevància penal", alhora que assenyala que va ser "un fet aliè a la voluntat" dels republicans.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Emprenyat , Bcn, 12/12/2016 - 18:50

Què valents! Queda clar que amb gent així, disposada a tot per arribar a Itaca, tenim la independència a tocar.

#7 Ccc, Bcn, 12/12/2016 - 17:27

Cobardes hasta la médula. Rompen el acta y gritan "A TREBALLAR!". Ahora toca asumir.

#6 Resistencia, Castas y Calañas, 12/12/2016 - 15:37

Para ir a trabajar antes hay que saber trabajar.

#5 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 12/12/2016 - 14:08

ERC fent d´ERC.

Ja son molts anys al negoci i ningu els hi ha d´ensenyar res. Patries com la seva nomes hi ha una i se l´ha de cuidar millor que a una mare.

#4 lucas, bcn, 12/12/2016 - 12:24

Trabajar, trabajar, lo que se dice trabajar.....estos colegas no han trabajado nunca.....ni ese día ni ninguno!!!!!!
La defensa es perfecta, no se les puede condenar.