Publicitat
Política · 16 de Gener de 2013. 21:19h.

ERC renega del tripartit

Envia un dirigent de 'segona fila' a un acte sobre la unitat de les esquerres

ERC renega del tripartit

Elena, Navarro i Camats, durant l'acte

“A l’esquerra li falten idees i li sobren sigles”, ha comentat algun dels convidats a l’acte organitzat pel corrent crític socialista Avancem, en l’enèsim intent d’ajuntar les esquerres del país.

La convocatòria anunciava una fila zero, al teatre El Raval, amb Joan Herrera i Pere Navarro. Però a l’inici de l’acte, les seves butaques eren buides.

Per part del PSC, Navarro i Collboni han arribat tard, ICV, de la mà de la portaveu Dolors Camats, i ERC, que sense els líders presents ha estat representada pel vicesecretari d’organització Eduard López. El republicà ha llençat un missatge clar als seus antics socis de govern: “L’esquerra ha de prendre partit sense por de tacar-se”.

López ha posat com a condició per a una futura aliança d’esquerres nacional que “afrontin la missió de canviar l’estatus polític de Catalunya”. I l’han escoltat en silenci els 200 assistents que han omplert el teatre el Raval, i entre els quals hi havia Joaquim Nadal, Laia Bonet, Carles Carnicer o Montserrat Tura.

Els tres representants polítics han donat la raó al convidat que resumia el tarannà de les esquerres. Camats ha considerat “d’urgència” que hi hagi una “reacció unitària”, i ha recordat que en el viatge d’Ulisses a Ítaca, que el president Mas posa sempre d’exemple, “moren tots els seus companys de viatge”.

El socialista Fabián Mohedano, d’Avancem, ha enviat també un missatge als partits que tenen “cúpules envellides” i, en un discurs propi de la CUP, ha demanat regenerar la política des de la unitat popular, i integrar ciutadans no vinculats a partits polítics a les executives.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 BEJOTA, bcn, 17/01/2013 - 20:53

ERC:Después de arruinar a Catalunya ,podéis decir misa.La pena es que mucha gente tiene mala memoria y lo olvidan todo.No se llegará lejos...

#4 ciutadà ppcc, Barcelona, 17/01/2013 - 09:44

Del triStpartit no es pot fer una altra cosa que renegar-ne.

#3 Ben, Reus, 17/01/2013 - 08:38

Bé per ERC. Primer Catalunya. Quan siguem un país normal i sortim al mapa de les nacions lliures, el poble ja decidirà quin model social vol, però primer cal que l'invasor abandoni el nostre país, ocupat il·legítimanent el 1714. Sense llibertat nacional no pot existir justícia social.

#2 JO ERC , JO ERC , 17/01/2013 - 00:43

Alguns sembla que encara no s´han adonat que ERC és la 2ona força de Catalunya per davant del PSC i és la 1era força d´esquerres al Parlament. Les coses han canviat, el PSC que fotin el que vulguin, l´esquerra majoritaria catalana te molt clar que vol un Estat Propi,

#2.1 Bianor, La Patria de Prim, 17/01/2013 - 13:17

Pues el PSC obtuvo muchos mas MILES DE VOTOS que ERC.Xato.Que fácil es auto-engañarse...

#2.2 JoanMarti, Abrera, 17/01/2013 - 15:13

Pero ERC mes escons xato

#1 evidente, bcn, 16/01/2013 - 21:55

Es lógico que los erreceros renieguen del tripartito de izquierdas. Ellos prefieren el tripartito de derechas.

#1.1 David, L'Hospitalet, 17/01/2013 - 00:28

Jo soc d'esquerres, soc independentista i ho tinc clar si vull votar un partit independentista socialdemocrata voto a ERC i si vull votar a la esquerra independentista voto a la CUP. A les pròximes eleccions ERC s'acabarà menjant part de l'ectorat catalanista del PSC i la CUP es menjarà a ICV-EUiA.