Publicitat
Política · 4 de Gener de 2010. 19:11h.

ERC ressuscita l'equidistància

Ridao diu que arrossegaràn CiU i PSC cap "el dret a decidir"

ERC ressuscita l'equidistància

Ridao, en una roda de premsa

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha anunciat que una de les prioritats d'Esquerra pel nou curs polítics passa per 'acumular forces per condicionar l'escenari polític' i 'arrossegar CiU i PSC cap a les nostres aigües, cap a l'exercici democràtic del dret a decidir'. 'A 10 mesos de les eleccions no toca parlar de pactes electorals', ha apuntat, 'la paraula la tenen els electors, no els partits'. 'I ara', ha apuntat, 'entre el català emprenyat i el català optimista, hi ha molta gent que diu prou, que ha decidit passar a l'acció i posar el dret a decidir a l'agenda política'.

En aquest sentit, Ridao ha apuntat que tot i que el 2010 vindrà marcat pel mateix signe polític que el 2009, a l'espera de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, 'hi ha una consciència de fi d'etapa', de 'renovació de la vocació unitària dels partits catalans', així com signes de 'superació mental d'aquest probable escenari polític a què ens porta el TC'. Així, el secretari general ha considerat que s'ha 'recuperat la confiança col·lectiva', s'ha superat 'la perplexitat i el derrotisme' i hi ha un 'rebrot de mobilització', com demostren les consultes populars, que suposa un 'canvi en la cultura política del país'.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Forsaken, Ull de Cona, 05/01/2010 - 18:20

Ridau a CDC no, però al psc-PSOE heu tingut ja set anys per arrossegar-los a on volgueu. Però com que voleu arrossegar-los a ecspanya al psc-PSOE ja no li cal. Enhorabona.

#14 Sebastià, bcn, 05/01/2010 - 17:35

Em sembla que qui s'arrossegarà seran ells.

#13 pep, manresa, 05/01/2010 - 17:09

Mercè (Lleida), tens raó en part, m'en he adonat que CiU encara no vol, però és que ERC ha tingut sobrades ocasions per forçar aquesta voluntat i en lloc de fer servir la clau l'ha entregat rovellada a Espanya
Encara prefereixo CiU que ERC

#12 Carretero, Girona, 05/01/2010 - 15:35

Ja us ha passat l¡hora. Ara ens fereu creure que sou catalanistes? Vosaltres a veure si en Montilla us dóna un rosegó de pa... i gràcies.

#11 Fotem-los al carrer, Barcelona, 05/01/2010 - 14:17

Mercè: No menteixis: és E (abans ERC) qui les darreres dues eleccions no ha volgut saber res de CiU i ha preferit fer presidents primer a un ejpañolista i desprès directament a un ejpañol; i aixì els hi anirà a les properes eleccions