Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2013. 13:46h.

ERC retreu a Cañas que els compari amb Goebbels

Pere Aragonès li demana que no faci "ni una sola comparació" perquè el nazisme "va perseguir membres del nostre partit"

El diputat d'ERC, Pere Aragonès, ha retret a Jordi Cañas (Ciutadans) que hagi acusat la formació republicana de "seguir els principis" de Joseph Goebbels, ministre encarregat de la propaganda del govern d'Adolf Hitler a l'Alemanya nazi.

Durant el debat al Parlament sobre la moció sobre el dèficit públic presentada pels republicans, el portaveu de la formació d'Albert Rivera ha denunciat la "pulsió cap a la falsedat i la mentida" d'ERC. Tot seguit, ha llegit el sisè principi de la propaganda de Goebbles i ha dit que "això és el que fa aquesta moció".

"Cerca com sempre buscar una justificació. Quina és? La de sempre. Espanya ens roba, Espanya ens maltracta, hi ha una situació de càstig fiscal, d'asfíxia, premeditada, orquestrada des de Madrid per convertir Catalunya en una comunitat residual".

En el seu torn, Aragonès li ha dit que la seva afirmació "ens ofèn profundament" perquè "va ser aquest règim que vostè esmenta el que va perseguir membres del nostre partit i els va lliurar al feixisme espanyol perquè els afusellessin com el cas del president Lluís Companys". "Ni una sola comparació, ni de lluny, en aquest aspecte", li ha etzibat.

Jordi Cañas li ha replicat que "si vostè fa aquesta associació és el seu problema" i ha apuntat que "els principis de propaganda de Goebbles van servir per al fonament del màrqueting". 

Finalment, ha dit que "a vostès els va poder matar alguns diputats o representants, com a molts republicans espanyols. Per tant vostès no tenen el patrimoni del combat contra el nazisme".

Pere Aragonès i Jordi Cañas
Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#34 BEJOTA, BCN, 01/03/2013 - 16:04

El vicepresident europeu diu que Catalunya quedaria fora de la UE

El vicepresident de la Comissió Europea i responsable d'Indústria i Empresa a Europa, Antoni Tajani, ha parlat a 'Els Matins de TV3' sobre procés sobiranista de Catalunya emprès per Artur Mas.

#33 Javier Gómez Pérez, Barcelona, 01/03/2013 - 10:59

Que en un tiempo pasado lo hicieran con erc, no legitima a ERC a tener ese comportamiento con un tendero de una librería que tenga sus rótulos en castellano en su barrio, ni a obligar a no poder estudiar en lengua española en Barcelona. ¿ o si les legitima señores de ERC ? ¿ ese es su argumento ?

#33.1 Patateta, Horta, 01/03/2013 - 14:10

No t'adones que tu mateix estas utilitzant el mètode Goebbels. Estas escampant una mentida linguistica mil vegades perquè es converteixi en certa.

#32 Josep, Barcelona, 01/03/2013 - 01:43

el nazisme va entregar Companys i els espanyols, els amics dels nazis, el van executar. Això ho sap tothom per molt que als espanyols us faci vergonya i també comptarà a l´hora de demanar un referèndum a l´ONU o de proclamar la DUI.

#32.1 perdona pepito, barcelona, 01/03/2013 - 14:01

como asturiano, nosostros SI SUFRIMOS LA REPRESION FRANQUISTA, asi que a otros pagos con esos lloros.....

#31 Joan Baixauli, Valencia, Reino de Valencia, 01/03/2013 - 01:23

El catalanismo radical y el nazismo son cada día mas similares: multas, persecuciones, coacciones, racismo etnico,...solo les falta las cámaras de gas y viendo el fascismo con el que el pancatalanismo esta tratando de imponer sus ideales...ya no me sorprendería nada. Dais miedo, mucho miedo.

#31.1 Xipolleig, Barcelona, 01/03/2013 - 08:51

El que fa por a l'ultraespanyolisme ecom el seu, és que la voluntat democràtica del poble català sigui independitzar-se d'Espanya i alliberar-se de la casta corrupta, oligàrquica i antidemocràtica espanyola.
A l'establishment integrista espanyol sempre l'ha aterroritzat la democràcia.

#31.2 Albert, perpinyà, 01/03/2013 - 11:06

Un valencià que prefereix com en els camps de concentració ser Kapo (o sigui presoner que controla els altres presoners) dels que persecuten (els espanyols) sense rebre ni un duro. Es facil atacar els febles (els catalans). L'enemic de la cultura, la llengua i la identitat valenciana és Espanya

#30 peter, bcna, 28/02/2013 - 22:46

Algú li hauria de parar els peus a aquest Cañas i a tothom que usi el nazisme per atacar una opció democràtica com l'independentisme. No es pot quedar així. A més és el mateix individu q va a les mateixes manis q Falange i q es va lamentar que l'anterior règim no hagués acabat amb els catalanistes