Política · 2 de Desembre de 2011. 19:49h.

ERC rumia plantar el Rei

Joan Tardà proposa dir-li "quatre coses"

ERC rumia plantar el Rei

Tardà, Junqueras i Ridao, en una imatge d'arxiu

El fins ara diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha afirmat que "si finalment" Alfred Bosch es reuneix amb el rei Joan Carles I "sabrà dir-li quatre coses ben dites". Tardà ha comentat que "sóc dels que sempre he defensat a Esquerra que preferiria que no s’hi anés. Anar-hi, crec que no deixa de ser un cert reconeixement de la institució" però que hi ha raons "de pes" tant a favor com en contra d'anar a veure el Rei.

Alfred Bosch, per si finalment va a la recepció a La Sarsuela, ha preguntat a través de Twitter què calia dir-li a Joan Carles I. Tardà s'ha sumat a la petició i mitjançant un article publicat al seu bloc personal ha exposat "quatre coses" que li comentaria al monarca.

"Que, com a demòcrates, no el legitimem perquè, a ell, el va instaurar un Dictador genocida", afirma. La segona és "que no el legitimem perquè no ha demanat perdó per haver jurat els Principios Fundamentales del Movimiento i haver estat còmplice actiu de la Dictadura i de la repressió i mort de tant antifeixistes".
 
La tercera cosa que li diria és la següent: "que no el legitimem perquè no ha estat mai capaç d’un acte d’honradesa política de reconèixer que el poble no va poder optar per la Monarquia o la República en negar-se la reinstauració de la legalitat republicana".

Finalment, "que els ciutadans dels PPCC tenim dret a la llibertat plena de la nació completa i l’exercici del dret a l’autodeterminació, i que la institució monàrquica-borbònica representa i simbolitza, històricament i en el present, llur negació".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#14 angel, krddu, 05/12/2011 - 00:15

4 paraules? .......que mori el borbò, son 4 paraules.

#13 Pep, Badalona, 04/12/2011 - 01:04

Semblen un trio còmic.

#12 Walzer, Bcn, 03/12/2011 - 15:55

Em temo que molt aviat començarem a enyorar en Ridao. El Tardà no dóna la imatge. Costa de sentir-se representat per una persona tan tosca i falta de diplomàcia, tan primària... (tot respectant les seves idees)

#12.1 Gombau, Vidrà, 03/12/2011 - 16:25

Walzer, si enyores al Ridau ja tens "un alter ego" amb el Sr. Duran. Si aquesta vegada t'has oblidat de votar-lo ja saps q et toca a la propera contesa electoral: CiU, que no hi ha res millor, per seguir "in eternis" qn aquesta situaciío tan plàcida que ara tenim i, q segurament a tú t' encanta.

#11 pepillo, barcelona, 03/12/2011 - 15:14

Para lo que sin duda todas las razones de peso son a favor, es para vivir parasitariamente a costa de los impuestos, sean los impuestos de quien sean.

#10 Ramon, Barcelona, 03/12/2011 - 13:04

Tardà-Juan Carlos. Riu-te'n tu de l'alçada del debat Habermas-Derrida.