Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2011. 17:57h.

ERC s''acomiada' de les diputacions

Presidia fins ara les de Girona i Lleida gràcies al suport del PSC

ERC s''acomiada' de les diputacions

Gilabert, durant la Festa del Batre de la Fuliola

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha participat aquest diumenge en la XXXII edició de la Festa del Batre de la Fuliola, el seu últim acte oficial perquè aquest dilluns es produeix l'elecció del nou president, Joan Reñé, alcalde de Fondarella.

Gilabert, alcalde de Mongai, va arribar a la presidència ara fa quatre anys malgrat que ERC només tenia tres diputats provincials -Gabriel Pena, alcalde de Seròs i Josep Cosconera, de Guissona- gràcies al suport del PSC en un moment en el qual els socialistes necessitaven els vots d'Esquerra per a governar a la Generalitat.

La presidència dels republicans al capdavant d'aquest organisme provincial -amb notable incidència a través de subvencions i obres públiques- els hi havia de permetre arrelar a les comarques de Lleida, un territori electoral cobejat també per PSC i CiU. Però a la vista dels resultats a les darreres municipals -on han estat bandejats fins i tot de la capital- no sembla que hagi servit de gaire.

El ple de la Diputació de Girona per la seva banda -amb el també republicà Enric Vilert de president- el formen 27 alcaldes i regidors. ERC, amb sis diputats provincials, tenia fins ara la presidència -que passa a Jaume Torramadé, de CiU, nou alcalde de Salt- gràcies a un pacte amb el PSC, que també en tenia sis representants i tres vicepresidències. CiU, amb dotze edils al ple, era a l'oposició.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 jk, vic, 11/07/2011 - 13:06

glup glup se hunden!!!!!

#8 sulfuro sulfuro, Barcelona, 11/07/2011 - 11:56

Los que debiéramos despedirnos de la diputaciones somos todos los ciudadanos.
Estas costosísimas instituciones para lo único que sirven es para colocar con sueldos de fábula a los paniaguados de los partidos de turno

#7 Pep, LLeida, 11/07/2011 - 10:42

El Gilabert va dir que volia ser l'ultim president de la Diputació i avui al mati s'han trovat unes extranyes marques a la seva taula, com fetes per les ungles en aferrar-se a la menjadora.

Has estat un inepte, un petardo, un vividor, un pocavergonya.....

#6 Marta, Eivissa, 11/07/2011 - 08:55

Ooh pobrissons! Que es dediquin més a reclamar la independència i que s´oblidin de les poltronetes!

#5 Al carrer, collons!, Barcelona, 10/07/2011 - 21:57

Au, bon vent i barca nova, ineptes!