Política · 10 d'Agost de 2009. 20:58h.

ERC s'arrenglera amb Maragall sobre l'Estatut

"Seria molt significatiu que, si hi ha una manifestació, també s'hi sumi el PSC"

ERC s'arrenglera amb Maragall sobre l'Estatut

Ignasi Llorente, a la dreta, amb Joan Ridao

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha assegurat aquest dilluns, en relació amb la futura sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, que "qualsevol resposta" a una nova retallada estatutària "feta des del consens i la unitat" tindrà el suport del seu partit. Segons Llorente, la resposta de la societat catalana a una "sentència adversa" del TC "ha de ser el màxim d'unitària possible", i, en aquest sentit, ha coincidit amb l'expresident Pasqual Maragall, que aquest diumenge es va mostrar favorable a encapçalar una manifestació unitària amb a la resta d'expresidents de la Generalitat i del Parlament.

El portaveu d'ERC ha subratllat la importància de la unitat "perquè allò que més facilita la feina als que són contraris a la sobirania de Catalunya és precisament la divisió dels partits catalans".

Ignasi Llorente ha recordat que el 18 de febrer del 2006 ERC va sortir sola al carrer -juntament altres entitats de la societat civil catalana- per reclamar que no es retallés l'Estatut, i que un temps després, l'1 de desembre del 2007, CiU i ICV es van sumar també a una altra gran manifestació a favor del traspàs de les infraestructures.

"Seria ara molt significatiu que, si hi ha una tercera manifestació, també s'hi sumi el PSC, o almenys, bona part de les persones pròximes a aquesta formació", ha apuntat el portaveu d'ERC, en referència a Pasqual Maragall.

Segons aquest dirigent independentista, resulta "simbòlic veure com Esquerra va començar sola i ha anat sumant a CiU i al PSC", i ha afegit que "això és el que ha anat passant a la política catalana en l'última dècada, que ERC ha aconseguit sumar la resta de formacions polítiques catalanes en reclamacions que abans només feia ella".

Segons la seva opinió, "el temps està donant la raó" al seu partit "en molts temes, com el dret a decidir i l'avanç en la sobirania de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 albert, barcelona, 11/08/2009 - 22:30

Aquests ERC res de res.El Bloc Sobiranista Català(www.blocsobiranistacatala.cat) han irrumput amb tanta força des de maig que, atencio Ja han anunciat que s´están rumiant anar a les el.leccions.Tenen 7500 adhesions!Perque enoticies no ens en parla un dia?

#4 Josep Mª, Terrassa, 11/08/2009 - 12:45

Caragirats lerrouxistes.
Ara que s'han venut el païs pels càrrecs personals, reclamen suport a la ciutadanía per fer el paperot.
A aquests, ara ni aigua.

#3 TOTS SOM POPS, Al fons del mar, 11/08/2009 - 07:46

A la muntanya hi ha un pastor que en cantava una cançó. ... I tots contents se'n fan una barraca al mig del pla. Tots som pops, tots som pops. ...

#2 Pere, El Prat de Llobregat, 11/08/2009 - 00:16

Us manifestareu sols! L\'Estatut que ens cal és el de Portugal! De debó creieu que ens mobilitzareu per defensar aquesta merda?

#1 Arnau, Garrotxa, 10/08/2009 - 23:08

Botiflers!!! el que ens cal és una constitució i no un estatut!!!