Publicitat
Política · 6 de Setembre de 2012. 14:08h.

ERC s'avança a CiU amb la 'Hisenda pròpia'

Bosch diu que Montoro "humilia Catalunya"

El president del grup parlamentari d’ERC, Joan Puigcercós, ha explicat en un acte davant de la delegació d’hisenda a Barcelona que ‘ERC diu que no hem de parlar de pacte fiscal, no podem reeditar cap pacte que serà incomplert per l’Estat espanyol, parlem  de concert econòmic, parlem de recaptar tots els impostos per part de Catalunya que és l’única opció que funciona, no es pot anar a Madrid a reeditar cap pacte fiscal sinó a informar que Catalunya està construint la hisenda pròpia’.

Durant l’acte, que ha culminat amb la substitució del rètol de l’Agència Tributària per un de la Hisenda Nacional de Catalunya, Puigcercós ha recordat que ‘del 1886 al 2012 han marxat de Catalunya 287mil milions d’euros i no han tornat, és l’equivalent a més d’una quarta part del dèficit públic espanyol, i això per l’economia catalana, per les empreses, els autònoms, les polítiques socials i la ciutadania és un llast i molts dels actuals problemes que patim estarien resolts’, ha afegit.
 
Puigcercós ha insistit que ‘malgrat que Catalunya ha fet 5 pactes fiscals amb l’estat, mai no ha pogut solucionar el problema del dèficit, l’espoli ha continuat i en aquest moment és del 8’4% del PIB català, 16 mil milions d’euros cada any’. El president del grup parlamentari d’ERC ha insistit que‘l’estat ha incomplert aquests  pactes fiscals de la mateixa manera que ha incomplert qualsevol acord que ha acabat convertint en paper mullat’ i com a exemple ha citat el fons de competitivitat i la disposició addicional tercera de l’EAC en matèria d’inversió  en infraestructures.

El portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, ha explicat per la seva banda que els seu partit enviarà al ministre Cristóbal Montoro "una carta on li expliquem que ho vulgui o no ho vulgui, nosaltres som majors d'edat i perfectament capaços d'administrar els nostres recursos".

Bosch ha assegurat que "serem lliures, serem independents, recaptarem els nostres impostos, farem que aquest país sigui més just i no hagi de pidolar a Espanya préstecs que humilien el poble de Catalunya". "Volem el pa sencer, no les molles. Li demanem a Montoro que tregui les seves mans de la caixa catalana, que l'administrarem nosaltres", ha advertit.

"Si ell vol fer de president de la Generalitat, que es presenti a les eleccions catalanes i a veure quin resultat treu. Però no permetrem que ens pispin la cartera i a més vulguin acabar amb l'autogovern de Catalunya", ha sentenciat.

Una imatge de l'acció d'ERC

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Pepe, Barcelona, 07/09/2012 - 03:57

A veure qui la fa més grossa !!!
Aquests polítics són patètics...

#4 Pimpollo, Vic, 06/09/2012 - 16:00

Ay..... La pregunta sería: Nos mereceríamos que nos humillara Montoro?

#3 Genis, olot, 06/09/2012 - 15:45

Escanyols, m'escanyeu o no m'escanyeu, Catalunya sera lliure

#2 Dolmeu, Barcelona, 06/09/2012 - 15:03

Us imagineu a a aquest jorobat de notredame de president?. La naturalesa no va ser molt agraciada amb els independentistes. Jo crec que tenir aquests aspectes horribles els ha fet tenir aquests deliris.

#1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 06/09/2012 - 14:40

... Que yo sepa Madrid no tiene mayor autonomia fiscal que Cataluña y no necesita rescates... Estos señores aceptaran alguna responsabilidad por la ruina a la que han condenado a Cataluña alguna vez?