Publicitat
Política · 4 de Juliol de 2019. 10:34h.

ERC se n'adona ara

Torrent critica catorze mesos després que Torra digués que hi havia una "crisi humanitària" a Catalunya

El president del Parlament, Roger Torrent, durant una conferència a Madrid, ha defensat que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, "és la personalitat política més important de Catalunya". Torrent també s'ha desmarcat del president de la Generalitat, Quim Torra, que va afirmar que Catalunya vivia "una crisi humanitària". "Una crisi humanitària és el que hi ha al Mediterrani", ha dit, a més de demanar "no banalitzar" el concepte.

Quim Torra va afirmar que Catalunya vivia una crisi humanitària durant el seu discurs d'investidura del passat 11 de maig de 2018, paraules que més tard va ratificar durant una entrevista a TV3.

En un esmorzar informatiu organitzat per Fòrum Europa de Madrid, s'ha referit a la investidura de Sánchez. Ha subratllat que per a ERC "no hi haurà línies vermelles però tampoc xecs en blanc" i ha retret a Sánchez la seva absència: "he vingut a bastir ponts, però Sánchez continua absent a Catalunya. No ha fet res per resoldre el conflicte, tret de gestos cosmètics".

Torrent ha manifestat que "necessitem un pacte de claredat per fixar les circumstàncies i les condicions per a la celebració d'un referèndum. Si estem d'acord que en determinades circumstàncies seria injustificable retenir una part de la població contra la seva voluntat, hem de clarificar les condicions i les circumstàncies a partir de les quals els catalans i les catalanes podran decidir mitjançant un referèndum l'estatus polític i jurídic del seu país".

Torrent ha reiterat que el conflicte entre Catalunya i Espanya només es pot resoldre des de la política i el diàleg i que cal trobar una "solució amb l'aval d'un pronunciament democràtic". Per Torrent és necessari posar-se d'acord en el mètode per resoldre el conflicte i ha insistit que "a Catalunya ja hi ha el consens per fer un referèndum". "En el procés de negociació cal buscar acords factibles", manté Torrent.

El president del Parlament, que creu que "els bons acords mai són del gust de tot el món", ha assegurat que "la presó, a més de ser cruel, és ineficaç per resoldre la crisi". "La repressió no porta enlloc. No renunciarem als nostres objectius polítics", ha dit Torrent que assegura que la sentència del judici del procés redefinirà les relacions entre Catalunya i Espanya.

En aquest sentit, el president del Parlament català ha reiterat que si l'Estat segueix en "el bloqueig, la persecució judicial i el menyspreu" a les reivindicacions catalanes, la resposta del sobiranisme no serà la "resignació" sinó que serà la "mobilització per fer que el que avui sembla impossible, sigui inevitable".

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#46 Conclusió, Madrit m'esborrona, 05/07/2019 - 10:48

Clàssica estratègia per anar pujant des d'alcalde d'un poblot de quatre gats a president d'un govern regional. Passant poc a poc del radicalisme a la falsa moderació davant d'un públic que en el fons s'en refot. Tot plegat no creient-se un borrall del que diu, ningú no sortirà al carrer llevat dels babaus de costum o dels interessats econòm

#45 Chris, Lleida, 05/07/2019 - 09:27

obligats a callar fins que el partit digui el contrari. Al final serà un partit tan "espanyol" com la resta.

#44 Menjamela Grandi, Anapurna, 05/07/2019 - 01:05

Como sea tan rápido con todo..

#43 CARUTES FORA, Barcelona, 04/07/2019 - 23:54

NO es que ara s'ADONIN, NO, ho han sapigut SEMPRE
durant anys s'ha estat FENT ELS SUECS

I son tambe RESPONSABLES del carrero sense sortida en que ens trobem
encara que han estat culpant de tot SEMPRE ELS ALTRES

#42 Myflower in my Tower, Barcelona, 04/07/2019 - 18:56

Prometer o jurar y no cumplir gobernando lo que sea no es delito, que yo sepa.
Y hasta ahora tomar decisiones que supongan no aprovechar los fondos públicos, por sobrcostes en licitaciones de obrar que se eternizan en el tiempo (metro linea 9), malas previsiones de ingresos (aeropuertos) tampoco. Pero es más crisis institucional.
No pintamos nada.