Publicitat
Política · 8 de Juny de 2010. 13:42h.

ERC se n'atribueix el mèrit

Puigcercós diu que "prioritzarem la recollida de signatures a l'activitat electoral"

ERC se n'atribueix el mèrit

Puigcercós, en una imatge d'arxiu

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha manifestat que "gràcies a la tasca d’Esquerra per impulsar la Llei de consultes populars, el Principat de Catalunya ha iniciat un procés irreversible cap a la celebració d'un referèndum oficial per a decidir el seu futur".

Puigcercós ha manifestat que "contra el Constitucional, referèndum. Contra el centralisme, democràcia". En aquest sentit ha defensat "donar la paraula al poble sobre el futur de Catalunya, preguntar a la gent, practicar la democràcia".

El president d’Esquerra també ha avançat que el partit "hi abocarà totes les forces, incorporant els militants i simpatitzants, com a voluntaris, per a recollir el mínim de 220.000 signatures necessàries perquè la iniciativa prosperi".

Puigcercós ha anunciat que "avui mateix donaré les instruccions per a que la gent d'Esquerra prioritzi, fins i tot per davant de l'activitat electoral, la recollida de signatures per a poder celebrar el referèndum". I ha fet una crida a la resta de partits catalanistes perquè "siguin valents i ens acompanyin en aquest camí".

Joan Puigcercós ha recordat que un cop superat el tràmit de les signatures "només quedarà un últim escull: que hi hagi una majoria política en el nou Parlament disposada a tirar-lo endavant". Una situació que, segons Puigcercós, "la ciutadania tindrà la possibilitat de decidir-ho en aquestes properes eleccions".

Per Puigcercós, "aquest és un moment transcendent i ni un sol dels catalans i catalanes que hem somniat veure aquest país lliure podem restar inactius. Tot i que encara queda un llarg i difícil camí, l'hora de la veritat s'acosta. I no serem les dones i homes d'Esquerra els que defallirem davant del repte. Faig una". Per això el president d’Esquerra ha volgut manifestar públicament que donarà el suport que calgui a la Coordinadora.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 alfons, santes creus, 08/06/2010 - 14:05

NO ES AIXÒ COMPANYS, NO ES AIXÒ
Aquest camí ja el va fer el País Basc, amb el resultat que tots sabem. La independència no es DEMANA, es DECLARA al Parlament de Catalunya.
El senyor Puigcercós i els promotors de la ILP o saben millor que jo