Política · 17 de Març de 2011. 09:39h.

ERC s'empassa ara les crítiques a Laporta

Ridao el veia "populista" i "messiànic" i Huguet el va titllar de "monotemàtic" i de "divo"

ERC s'empassa ara les crítiques a Laporta

El que pensava Ridao de Laporta

Esquerra, que ha arribat a un pacte per a les eleccions municipals a Barcelona amb el líder de Democràcia Catalana, Joan Laporta, no sempre ha vist amb bons ulls l'arribada de la figura de l'expresident del Barça a la política i és que abans de les eleccions al Parlament hi van haver algunes veus republicanes que van criticar-lo obertament.

Un dels més actius en criticar el salt de Laporta a la política va ser el secretari general d'ERC, Joan Ridao, que veia "populista" la incursió en política de Joan Laporta. En aquest sentit, es va referir també a "algun fenomen populista i demagògic puntual, fins i tot de caràcter personalista" que vol abanderar el moviment independentista, en clara referència a l'eventual salt a la política del president del Barça.

És més, a l'assaig Catalunya i Espanya, l'encaix impossible (Proa), afirma que "no hi ha independències exprés, com fan creure alguns profetes de l'independentisme naïf, que han cuinat un plat ràpid en la Thermomix, que no volen veure la complexitat inherent a aquest procés ni la complexitat del món actual".

Per a Ridao el projecte polític de Laporta era “personalista, improvisat i messiànic però la gent és prou intel·ligent com per discernir”, segons va assegurar en declaracions a la COM el mes de setembre passat.

Per la seva banda, l'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, després dels mals resultats d'ERC a les eleccions al Parlament manifestava que "van dir que encapçalarien l'onada independentista, que això seria un tsunami i que Esquerra quedaria a la marginalitat".

En una entrevista a Regió7 deia que "nosaltres estem tocats però no enfonsats, però i ells què? L'independentisme exprés ha fet el ridícul, però la partida ens ha costat molt cara a tots. Són monotemàtics, populismes que no solucionaran res, però en èpoques de crisi les classes populars s'hi apunten com si fossin la Verge de l'Alba".

A més, el va titllar de "divo" en el seu bloc i durant la nauguració de la 42a edició de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent va afirmar que ven "miracles", en referència a la declaracio unilateral d'independència.

Per últim, el dirigent d'Esquerra a l'Hospitalet, Antoni Garcia, en una entrada recent en el seu bloc manifestava que "la possible coalició electoral entre Esquerra i Joan Laporta és exclusivament de l'àmbit local de Barcelona. Un acord que han decidit sobiranament els companys de Barcelona ciutat, i que no es pot extreure cap conclusió errònia de que Esquerra pacta a nivell nacional amb Joan Laporta i encara menys que Laporta  entra a militar a Esquerra".

"Laporta no té cabuda al projecte nacional d'Esquerra perquè som un partit de l'esquerra no dogmàtica que defensa els valors i les propostes de la justícia social i el republicanisme", concloia. I és que Garcia ha estat molt crític am l'ex president del Barça per l'afer Cal Trabal.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 tony, manresa, 18/03/2011 - 01:38

aquest país tenim els polítics que volem tenir, la demagògia, el populisme però sobre tot l'egoisme i l'odi a tot aquell que no van amb nosaltres encara que sigui dels nostres ens fan ser roïns i destructius amb nosaltres mateixos a la vegada que pugem els nostre xovinisme

#6 allibera't, Barcelona, 17/03/2011 - 13:11

Esta vist que nomes l'interesa la poltrona al preu que sigui... nomes queda una surtida per a l'independencia i es diu CUP!

#5 josep, Barcelona, 17/03/2011 - 13:07

M'encanta com la gent parla a la lleugera dels egos de l'independentisme. Com si al PSC no hi hagués garrotades colossals entre capitostos, o com si a C's no haguessin acabat a les mans o a UPyD s'hagin petat l'enèssima directiva. Això només no passa a CIU on DURAN mana amb mà de ferro!!

#4 Elvira, BARCELONA, 17/03/2011 - 12:54

Ridao, Huguet, Antoni Garcia aixi us va no teniu paraula

#3 Eduardo González Palomar , Manlleu, 17/03/2011 - 11:24

La superabundancia de egocentrismo en líderes independentistas juega en este despelote de escisiones incesante un papel de lo más cómico.
Mediáticos inductores de opinión de la cuerda independentista ensalzan inestables figuras políticas obviando los rudimentos de la reflexión.