Publicitat
Política · 22 de Gener de 2019. 14:40h.

ERC s'empassa l'última 'putada' de Puigdemont

Artadi diu que el recurs al TC "no és un atac als socis de Govern"

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident Pere Aragonès han fet una reunió de treball aquest migdia coincidint amb el malestar entre Junts Per Catalunya i ERC per la decisió de Carles Puigdemont de recórrer al Tribunal Constitucional l'acord de la Mesa del Parlament sobre la suspensió dels diputats.

Esquerra respecta, però subratlla que no li constava la decisió de l'expresident de presentar un recurs d'empara davant el TC per considerar que la Mesa va vulnerar els seus drets en retirar-li el vot delegat. ERC ha negat el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, que havia assegurat que Torrent ho sabia.

La portaveu d'ERC al Parlament, Marta Vilalta ha assegurat que "no hem tingut constància fins que ja s'ha presentat" el recurs, però, tanmateix, ha subratllat que des de la formació republicana "respectem" la decisió de Puigdemont.

"Des d'ERC -ha dit- el que considerem que és imprescindible, i que era de fet imprescindible, és recórrer la suspensió dels diputats que va fer el Tribunal Suprem, aplicant l'article 384 bis de la llei d'enjudiciament criminal".

"Allò sí que era imprescindible, i allò ho vam recórrer totes les defenses. Ara bé, si es consideren nous passos per portar al Tribunal Constitucional un nou acord de mesa, doncs nosaltres, evidentment, ho respectem", ha conclòs.

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, per la seva banda, ha indicat que Puigdemont té "tot el dret" a presentar aquest recurs, però ha defensat l'actuació dels diputats republicans que estan empresonats i que van optar per delegar el seu vot. Tardà creu que Junqueras i Romeva van fer "el que havien de fer", és a dir, "preservar la joia de la corona", que, segons ell, és la majoria independentista al Parlament.

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha afirmat que el recurs de l'expresident a l'alt tribunal "no és un atac als socis de Govern" i ha assegurat que és "una decisió tècnica i no hauria de provocar cap conflicte entre els membres del Govern perquè és un argument jurídico tècnic per arribar a l’àmbit europeu”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#14 Didac, Barcelona, 23/01/2019 - 09:45

Que voleu que digui aquesta pija? Si tingués el nivell que se li presumeix no estaría aliada amb aquesta colla d'indocumentats i ridiculs que son la riota d'arreu del mon. Un personatge que cremava en public els requeriments del TC, que proclama una republica i l'endemà fuig com una rata del seus propi pais, es pot esperar tot. Uns pocavergonyes

#11 História repetida, Roma, 22/01/2019 - 19:39

El cap dels gals Vercingetorix (no era de la tribu de l'Asterix pero quasi) quans va saber que els romans oferíen recompensa pel seu cap es va entregar ell mateix i enlloc de pagar-lo el varen pelar. El boig nostrat vol fer el mateix pero comptant amb el cap dels romans ibèrics esperant que el Petrus Guapus es baixi els pantalons, potser sí.

#8 lepero, Barcelona/Tabarnia, 22/01/2019 - 19:15

¿Pero el TC no era, según declaración solemne del Parlament, poco menos que una banda de fascistas, sin autoridad ni competencia en los de som república?

#7 Cinism world awards, Il Mondo, 22/01/2019 - 18:31

And the winner is....... Aquesta colla han assolit el rècord mundial del cinisme. Si no fos real no ens ho podríem creure. Sembla mentida que encara hi hagi babaus que s'empassin les barbaritats que els esbomben.

#6 Pepón, Barcelona, 22/01/2019 - 16:57

Ridículos