Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2009. 17:15h.

ERC se'n surt amb la seva amb l'impost de successions

Montilla diu que "la reforma s'ha de produir de forma simultània al debat pressupostari"

ERC se'n surt amb la seva amb l'impost de successions

Anna Simó, portaveu d'ERC al Parlament

Finalment, Esquerra Republicana aconseguirà una substancial rebaixa de l'impost sobre successions a Catalunya, tot i l'oposició que la seva proposta havia trobat en un dels seus socis del tripartit, ICV, i de les reticències d'alguns sectors del PSC.

L'oposició a la rebaixa es produeix per dues raons. D'una banda, per la recaptació d'ingressos que aquest impost suposa per a la Generalitat. I per l'altra, perquè ICV al·lega que és un tribut que grava les rendes altes, i que els ingressos procedents del mateix serveixen per fer polítiques socials.

Des de fa dies, la direcció d'ERC manté que té un principi d'acord amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, el que ha provocat diverses mostres de disconformitat d'ICV.

De la seva banda, el PSC ha mantingut una certa ambigüitat, igual que el mateix conseller Castells, i en cap moment ha confirmat de forma oficial l'existència d'aquest principi d'acord.

Tanmateix, en la sessió de control parlamentari al Govern d'aquest dimecres, hi va haver dades que indiquen que, finalment, ERC s'està sortint amb la seva en aquesta polèmica.

Segons va afirmar el president de la Generalitat, després de ser preguntat per Anna Simó, portaveu d'ERC, "per la voluntat i la feina feta fins ara, podrem arribar a un acord satisfactori per a la gran majoria de la cambra".

També va recordar al respecte que "ho teníem clar quan vam signar el pacte d'Entesa els partits que donem suport al Govern, i el Govern es va comprometre a reduir la càrrega fiscal en aquesta línia".

No va quedar clar si la mesura figurarà en la llei d'acompanyament pressupostari, com pretén ERC, o en una altra normativa, però sembla que Montilla s'inclina per la primera postura, perquè va dir que "la reforma s'ha de produir de forma simultània al debat pressupostari, per tal que pugui entrar en vigor el més aviat possible".

Malgrat tot, Montilla va fer una certa concessió als que s'oposen a rebaixar l'impost, advertint que "és gràcies als impostos que paguem els ciutadans podem tenir l'Estat de benestar".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Josep, Bcn, 15/11/2009 - 13:48

Merkel en Alemania iguala en beneficios fiscales a TODA LA FAMILIA (hermanos, primos, sobrinos, hijos, conyuge, sobrinos-nietos, cuñados... hasta 4 grado colateral incluido)a partir reforma fiscal entrada en vigor 1-1-2010, la locomotora empieza a tirar

#15 Pep, Alt Empordà, 13/11/2009 - 21:45

Company de Manrresa, jo crec el mateix que tu...aquests de CiU no varen ser capaços ni tan sols de rebaixar l'impost en 23 anys de govern i ara aquests escriptors a sou de CiU i alguns del PP i Ciutadans desvariant com sempre...Gracies ERC....

#14 falsos_comentaristes_de_le-noticies, Manresa, 13/11/2009 - 20:01

A veure. Els escriptors a sou de CiU ho feu fatal. És massa descarat i ja fa riure aquestes suposades "indignacions". de veritat. Necesiteu un curs accelerat de suplantació de la personalitat, perquè esteu FENT EL RIDÍCUL

#13 marga, bcn, 13/11/2009 - 15:03

em de felicitar a ERC per llevar aquest robatori, soc el primer en no veure molt be el tripartit pero si estant amb els socialistes lleven aquesta lacra ja em va be

#12 Jordi, Barcelona, 13/11/2009 - 07:39

IMPUESTO DE SUCESIONES Y DONACIONES = PEAJE DE LA MUERTE = LADRONES DE TUMBAS.
Si estas en contra del Impuesto injusto, apúntate en NO al Impuesto de Sucesiones y Donaciones - http://www.facebook.com/group.php?gid=93908343466