Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2011. 17:25h.

ERC s'encomana al doctor Broggi per al Senat

Va donar suport a Reagrupamet a les eleccions al Parlament

ERC s'encomana al doctor Broggi per al Senat

Moisès Broggi, amb Alfred Bosch

El doctor Moisès Broggi serà el candidat d'ERC al Senat, segons ha confirmat el diputat d'ERC Oriol Amorós, en roda de premsa al Parlament."Sí, tenim la sort i l'orgull que una personalitat com el doctor Moisès Broggi vulgui formar part de la candidatura unitària de l'independentisme, no de tot però de bona part, que es presenta a les properes eleccions encapçalada per l'Alfred Bosch i que també comptarà al Senat amb una llista encapçalada per Moisès Broggi", ha explicat el diputat.

El doctor es va associar a Reagrupament l'octubre del 2009 i va afirmar que "Reagrupament es l'única via eficaç d'arribar a la independència" i ja va proposar que tots els independentistes s'apleguessin en una candidatura unitària.

Broggi va néixer el 1908 a la ciutat de Barcelona. Va estudiar medicina a la Universitat de Barcelona, on es llicencià el 1931 sota la direcció d'August Pi i Sunyer i Joan Trias i Pujol, on s'especialitzà en cirurgia. L'any 1966 va esdevenir membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona, de la qual en fou nomenat president el 1980. L'any 1981 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya, i així mateix també ha estat guardonat amb la Medalla d'Or de Barcelona.

El juliol de 2008 també fou guardonat amb el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística concedit per la Generalitat de Catalunya en reconeixement a "la seva dilatada i prestigiosa carrera com a cirurgià i el seu compromís ètic i social". També a l'any 2008 va ser guardonat amb la medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Durant la Guerra Civil Espanyola va participar en el bàndol republicà, implicant-se en l'equip mèdic de les Brigades Internacionals. Al finalitzar la guerra va ocupar una plaça a l'Hospital de Vallcarca de Barcelona, per esdevenir posteriorment cirurgià de l'Hospital Clínic. Fou destituït, però, de tots els seus càrrecs oficials sent sotmès a un procés de depuració per part del règim franquista.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#21 Jotapé, Terrassa, 13/10/2011 - 15:14

Tenint en compte que en el seu origen el Senat era una assemblea d'ancians, no podien trobar un candidat millor.

#20 Eulalia, Mataró, 13/10/2011 - 00:12

No m'agrada que utilitzen a aquest pobre home, amb tanta edat, per treure vots.Això diu l'ètica dels nous dirigents d'ERC

#19 Kropotkin, Vic, 12/10/2011 - 21:26

Si señor, sobre todo renovación y gente joven... Jua, jua, jua,...

#18 Pere, Barcelona, 12/10/2011 - 18:06

Si la renovació d'Esquerra son els candidats del Puigcercós a Lleida, Girona i Tarragona i el Sr. Broggi (amb tots els respectes) al senat, val més que ho deixem córrer.

#17 Maria Victòria, Barcelona, 12/10/2011 - 15:40

El meu vot l'han perdut. No tot val srs "renovadors" d'ERC. Prefereixo una ERC hipotèticament equivocada, que una populista i sense ideologia.Per això ja tenim al sr del xampany francès i al srs Uriel i Tena