Publicitat
Política · 14 de Setembre de 2009. 13:40h.

ERC s'engresca amb l'autodeterminació

Convoquen tots els càrrecs locals malgrat Montilla i acusen Chacón d'estar "còmode amb la violència"

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha comparegut en roda de premsa per a "felicitar la gent d'Arenys, que van fer possible un acte democràtic d'afirmació". Igualment, ha volgut "celebrar el resultat, que parla per si sol i no mereix cap tipus de comentari". "Això passarà un dia, que es podrà preguntar a la població si vol que Catalunya sigui un Estat independent", ha assegurat.

En aquest sentit, i per a demostrar que "la independència és possible i necessària", ha anunciat que "l'Executiva ha acordat reunir tots els càrrecs locals d'arreu dels Països Catalans, farem una convenció municipal pel Dret a Decidir", el proper dissabte, amb l'objectiu de "divulgar i portar l'esperit d'Arenys de Munt a tots els municipis". "Tenim una proposta completa que coneixerà primer el món local"

En aquest sentit ha anunciat que "dimecres hem convocat el consell assessor", i ha alertat sobre l'"acte de demagògia de dir que això no preocupa la gent".  "És el món local que ho ha d'afrontar, poden ser diferents dates o una sola data", ha explicat, a més d'advertir que a "l'advocat de l'Estat se'ls hi ha girat feina, durant molts anys ens han dit que si no hi ha violència tot és pot plantejar. Algú em pot dir quina violència hi ha a Arenys, més enllà de quatre nostàlgics de la Falange"

Preguntat què en pensa el PSC de tot plegat, el president d'Esquerra ha dit que "sóc conscient de amb qui he pactat", tot i criticar "l'autonomisme" dels socialistes catalans. També ha acusat la ministra Carme Chacón de "comparar la Falange amb el independentistes".

"La senyora Chacón deu estar més còmode amb violència", ha manifestat, a més d'acusar-la de fer "comparacions tramposes" per dir que en moments de crisi l'autodeterminació no és prioritària. "No es pot dir que no es pot parlar d'aquestes coses perquè hi ha crisi", ha afegit. "No entén la política catalana, perquè està molt ocupada amb els temes militars", ha sentenciat.

Sobre el fet que els partidaris de la independència augmentin i en canvi les enquestes augurin una baixada d'Esquerra, Puigcercós ha recordat que "l'independentisme no és patrimoni d'Esquerra, hi ha diverses sensibilitats, fins i tot hi ha gent que combatia l'independentisme i ara s'apunta". També ha criticat el ministre, José Blanco, que ha titllat la consulta d'"il·legal", i ha dit que "el que li passa és que no té arguments".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 luis, barcelona, 15/09/2009 - 08:41

¿Y porque ERC no promueve un REFERENDUM sobre el ROBO DEL IMPUESTO DE SUCESIONES?
¿Alguien de ese partido lo paga?
Por que si lo paga y encima lo justifica...
MASOQUISMO PURO

#13 Joan, L'Hospitalet, 14/09/2009 - 18:32

Ara sí! Felicitats a ERC!!!!

#12 Joan, Baix Llobregat, 14/09/2009 - 17:40

Normalment, una nació es un espai de terra perfectament definit amb una identitat, una llengua, unes lleis, unes institucions i una història al darrera. Fer demagògia és molt fàcil, Jordi, el problema és la que gent és cada cop més intel.ligent.

#11 jordi, san baudilio, 14/09/2009 - 16:55

Puedo hacer un referendum para que se independice mi pueblo de cataluñaaa?. Independentistas me dais razones para no hacerlo? que el valle de arán tome notaa ya que es una nación

#10 pepita, granollers, 14/09/2009 - 15:14

Ja, ja, ja .....