Publicitat
Política · 26 de Desembre de 2011. 12:00h.

ERC s'inclina contra el burca

El grup parlamentari es mostra en contra del seu ús als espais públics

ERC s'inclina contra el burca

Una dona amb nicab fotografiada al carrer Muntaner de Barcelona el 14 de desembre del 2010

Esquerra està començant a canviar el xip sobre immigració: el president del grup parlamentari, Joan Puigcecós, es va manifestar setmanes enrera contra l'ús del burca en espais públics. Puigcercós va rebre el suport -amb menys o més entusiame- de l'exconsellera d'Acció Social, Carme Capdevila, i de la portaveu, Anna Simó, a més de la majoria de membres del grup, segons ha sabut e-notícies.

Capdevila, preguntada per e-notícies al bar del Parlament, no va voler fer declaracions al respecte i Oriol Amorós va negar haver estat a la reunió tot i que altres fonts afirmen que sí que hi eren. La prohibició del burca en espais municipals ha estat adoptat ja per alguns ajuntaments -com el de Lleida, governat pel PSC- però aixeca polèmica encara entre les esquerres.

Durant el darrer tripartit va ser un tema recurrent al final de la legislatura, però la majoria de dirigents va considerar aleshores que no hi havia motius per prohibir-lo per llei. El llavors president de la Generalitat, José Montilla, va afirmar el 13 de juny al 2010 en declaracions a Rac1 que "jo surto al carrer i no veig moltes persones amb burca. No fem problemes del que no és problema aquí. Avui, no ho és”.

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, havia manifestat el mateix el 23 de març també a la mateixa emissora: "a Catalunya no n'hi ha, de burca" mentre que el llavors conseller d'Inteiror, Joan Saura va insistir en el mateix unes setmanes després, 27 de maig del 2010: "no he vist a Catalunya ningú que porti burca".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 angel, cardedeu, 28/12/2011 - 17:56

Segur que en Heribert Barrera (descansi en pau) ha baixat del cel i ha dit en Puigcercòs lo d´immigrants que es un problema.

#17 JJJJ, BCN, 28/12/2011 - 01:26

El mateix que va proclamar el cordo sanitari contra la PxC ara diu que NO al burka? Ja era hora de que s'adoni qui es realment l'enemic dels catalans, ja que pots no sentirte espanyol, pero per un republicà, recolzar al islam..MAI!!

#16 futur, barcelona, 27/12/2011 - 11:30

El problema no és el burka, és la immigració, que convertirà Catalunya (si la PxC no hi posa remei), en una república islàmica. ERC és un partit totalment immigracionista.

#16.1 JO, L'hospi, 27/12/2011 - 13:52

El problema de la immigració real va ser fa 50 anys, ara ja no ens fa por res als catalans,

#15 mesalina, Gava, 26/12/2011 - 19:53

No conec a ningú, llevat d'algun fonamentalista islàmic, que estigui a favor del Burka. Representa una ideologia totalitària i antidemcàtica. Però aquest no és el debat. El debat és si la seva prohbició en espais públics va contra els drets individuals de qui lliurament decideix portar-lo.

#14 Quim, Pineda de Mar, 26/12/2011 - 19:11

4. I dels espanyols ifnorant i inadaptats que venen en que si discriminem el castellà i menyspreem la bandera del nostre (nostre? a quina bandera et refereixes?) bandera...
... que uns xenòfos històrics ens vinguin amb aquestes...
Sou uns malparits, però no ens enredereu més.Quim