Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2010. 15:10h.

ERC s'oposa a 'aprimar' un 20% la Generalitat

Puigcercós: "quan alguns prometen reduir un 20% l’administració, han d’explicar com ho pensen fer"

ERC s'oposa a 'aprimar' un 20% la Generalitat

Puigcercós, en una imatge d'arxiu

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, que ha participat en una jornada d’economia organitzada per la Fundació Josep Irla, ha pronunciat una conferència amb el títol ‘Una aposta valenta per a un país de primera’, on s'ha preguntat "com fem sostenible l’estat del benestar sabent que els ingressos tributaris són menors" i ha advertit que "no volem fórmules de realisme màgic".

Ha posat com a exemple la necessitat de millorar l’eficiència del sistema sanitari. "Li cal més transparència per saber què és públic, què és privat i què s’externalitza. Amb major eficiència podrem sostenir la xarxa sanitària amb menys recursos", ha dit.

Per Puigcercós, "quan alguns prometen reduir un 20% l’administració, han d’explicar com ho pensen fer" i ho ha contraposat amb la proposta d’Esquerra de fer un canvi de cultura a l’administració pública i aprofitar les noves tecnologies "per evitar la lentitud en els tràmits administratius".

Sobre la relació Catalunya-Espanya ha opinat que "Espanya no té un problema, el tenim nosaltres" ha exclamat. En aquest moment final de la seva intervenció, Puigcercós s’ha referit a la polèmica oberta pel governador d’Espanya, Miguel Ángel Fernández, que ha demanat limitar el deute de les autonomies.

Puigcercós l'ha posat com "exemple de la política espanyola que va crear en el moment de la transició un monstre burocràtic basat en autonomies fictícies per aigualir a Catalunya, Galícia i Euskadi... el sistema està fet per escanyar Catalunya", ha subratllat i ha afegit que "són els aliats de l’Estat per impedir que Catalunya negociï bilateralment".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 paula, matadepera, 07/10/2010 - 11:11

HAURIAN D,APRIMAR L,ADMINISTRACIO
UN 50% I TOTA AQUESTA COLLA DE VAGOS I LLADRES AL CARRER , I POT ESSER QUE COMENCESIM ANAR UNA MICA BE.
SI OPOSEN PERQUE ELS PRIMERS D,ANAR AL CARRER HAN D,ESSER ELLS.

#17 JoanMarti, Abrera, 07/10/2010 - 11:02

Osti, avui mateix trenco el carnet, i jo sense endoll d'ERC, potser em fare de Ciu que deu ser mes facil o amic intim del Laporta o millor del seu xofer que era el que portava les vises

#16 laila, bcn, 07/10/2010 - 10:40

Podrien començar pel Joel Joan i l'academia de cinema català. Almenys ens estalviaríem pagar els viatgets per als Oscars de Holywood.

#15 Carles, Sant Just, 07/10/2010 - 08:44

PUIGCERCÓS !!!!!! L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, és l'oficina de col.locació dels militants d'ERC. La provisió de les places es fan per entrevista, i els que entrevisten, són comissaris politics d'ERC que donen la feina als militants. INVESTIGEU-HO SIUSPLAU

#14 JO VOTARÉ PLATAFORMA PER CATALUNYA, L'H, 07/10/2010 - 07:33

Esquerra ha endollat 3000 militants aquests 7 anys amb sous superiors als 60000 euros anuals.Nomès foten fora a aquests imagineu l'estalvi...