Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2010. 22:50h.

ERC sospita que Ferrovial finançava la Trias Fargas

Esquerra calcula que fins a 270.000 euros

ERC sospita que Ferrovial finançava la Trias Fargas

Juan Elizaga, representant de Ferrovial, durant la seva declaració davant la comissió del Parlament que investiga el cas del Palau de la Música (foto: ACN / Patrícia Mateos)

La documentació elaborada per Esquerra Republicana sobre el cas del Palau de la Música, indica que la major part de les quantitats econòmiques que van arribar a la fundació Ramon Trias Fargas (actual CatDem), propera a Convergència, procedien de l'empresa Ferrovial.

Segons aquesta documentació, ha "estat possible acreditar fins 270.252 euros pagats a la Fundació Trias Fargas (FRTF) a través de diversos cobraments de Ferrovial, una procedència que, com a mínim, va esdevenir clarament majoritària a partir de l'any 2005. A partir d'aquesta data i fins el 2008, més del 75% dels pagaments a la FRTF provenen de diners de Ferrovial".

Aquestes dades es fonamenten en "la documentació disponible i prenent com a guió les anotacions de Gemma Montull, exdirectora financera de l'entitat". A més, els textos dels convenis analitzats  provenen, "d'una banda, de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques, de l'altra, del Palau de la Música i, finalment, de la Fundació Trias Fargas".

D'altra banda, ERC ha detectat una diferència d'uns 60.000 euros entre els imports de les quantitats aportades pel Palau a la FRTF, segons aquesta (uns 630.000 euros) i segons al Palau (690.000). Aquestes dades es refereixen al període comprès entre el 15 de març de 1999 i el 25 de gener de 2008.

Recentment, Esquerra Republicana va difondre també la dada que, globalment, Convergència Democràtica va poder haver rebut del Palau, entre els anys 2003 i 2008, un total de 5,8 milions d'euros, un fet que ha estat desmentit per CDC.

El passat 21 de juny, el director de relacions institucionals de Ferrovial, Juan Elizaga, va comparèixer davant la comissió del Parlament que investiga aquesta qüestió, i va afirmar que la seva empresa no ha pagat comissions ni a CDC ni a fundacions afins a aquesta formació. "No, rotundament", va contestar.

Elizaga va defensar que la seva empresa dóna determinades quantitats de diners al Palau en concepte de patrocini a través de la signatura de convenis però que desconeix on inverteix al Palau aquests diners. Per això, posteriorment, va especificar que el que volia dir és que desconeix "rotundament" l'ús que el Palau feia d'aquests imports. Elizaga es va mostrar "indignat" pel que ha passat, però va dir que no va sospitar mai res.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 ramon, barcelona-c, 06/07/2010 - 23:14

Els de Erc després de donar la clau de la Generalitat al PSOE ( Carod i ZP a la Generalitat ) origen de bona part dels problemes actuals de Catalunya no saben com fer-sho perdonar i s'interessan per els temes electoralistes i poc per CAT.Aficionats!

#6 joan, barcelona, 06/07/2010 - 19:26

i la caixa en ells callan amb el tema dels peatges , que aixo si que perjudica al citada mentres lo altre son el que soposo deuen fer tots ,perque penso que amb les quotes de militancia potser no s´hi arriva.

#5 Terraxa, Terrassa, 06/07/2010 - 13:11

Si a aquestes alçades i amb tota la informació que hi ha només sospita, llavors és que la seva incapacitat mental i ineptitud arriba a nivells insospitats. Fa 10 anys que tenen tota aquesta informació i ha calgut un de fora per obrir el pot de la merda.

#4 mnanel frederici, BCN, 06/07/2010 - 10:44

jo també sospito que ERc és la filial del psoE y de las JONS.

#3 Miquel, BCN, 06/07/2010 - 09:00

Política Ficció: Qui té el talonari espanyol de Fons Reservats li deu venir salivera cada vegada que subvenciona indirectament la coalició unionista CiU, perquè és la garantia que Catalunya continuí espoliada i sotmesa a l'Estat espanyol 23 anys més