Publicitat
Política · 3 d'Abril de 2009. 08:42h.

ERC suma Entesa per Mallorca a la seva coalició europea

Joan Lladó i Biel Huguet ja han signat l'acord

ERC suma Entesa per Mallorca a la seva coalició europea

Biel Huguet

El president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, Joan Lladó, i president d’Entesa per Mallorca, Biel Huguet, han signat l’acord que permetrà a ambdues formacions concórrer juntes a les properes eleccions europees del 7 de juny de 2009. Aquest pacte, que s’afegeix a la coalició junt amb Aralar, BNG, CHA i Eusko Alkartasuna serà liderat pel candidat d’Esquerra, Oriol Junqueras. Els candidats illencs seran Cathy Sweneey i Andreu Bujosa, per part d’Esquerra, i Ramon Quetglas i Catarina Canyelles per part d’Entesa.  
 
Segons ha explicat Biel Huguet, "ambdós són partits amb una clara vocació  europeista i aquestes eleccions són una ocasió perfecte pels qui creuen en el projecte europeu". Ha afegit que la coalició ha de fer realitat "la veu pròpia de les Illes al Parlament Europeu, ja que aquesta és una  oportunitat que no s’ha de deixar perdre per fer-mos sentir i defensar els drets dels ciutadans de les nostres illes".  
 
De la seva banda, Lladó ha expressat la seva satisfacció "per poder ampliar la candidatura de l’Europa dels pobles amb la que Esquerra aconseguí esdevenir
en les passades eleccions europees la cinquena força política a les Illes", i ha afirmat que "no és agosarat en aquesta ocasió marcar-se l’objectiu de convertir-nos ara en la tercera força política a nivell insular".

Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 jete, Valencia, 08/04/2009 - 13:52

Los nacionalistas van a menos. Se demostró en las generales ( bipartidismo nacional claro ) y se ha visto en Galicia ( PP arrasa ) y en Vascongadas ( PSOE , PP , UPyD mayoria). Y yo me alegro...

#14 cat, cat, 04/04/2009 - 17:27

Joan de LLoret. Ara, a més de ser "familia" dels del PSC, també ho sou del PP per la part d'Euskadi. Benvinguts a la gran família espanyola. Quan us trobeu amb en Rajoi en algún bateig us haureu de fer la foto. Ai huix!!

#13 Joan, Lloret de Mar, 04/04/2009 - 01:15

Jordi de Barcelona, dons ho tens clar. Com a militant d´ERC, sé q no tinc més remei q pactar amb els espanyols -PSC- ja q mitja Catalunya ho son.Ara, pactar amb els catalans q buscan l´encaix amb Espanya em toca molt més els pebrots. Salut i república!!

#12 Survivor, Catalonia is Spain, 03/04/2009 - 18:49

La coalición de los fracasados y perdedores. La mayoría grupúsculos minoritarios o marginales en sus comunidades respectivas que vienen de perder miles de votos en las elecciones municipales,autonómicas y generales.

#11 Jorge, L'H, 03/04/2009 - 15:40

I com es dirà la coalició, ARREPLEGATS UNITS ???? No és mala idea, cada partidet d\'aquests solen treure dos o tres vots, si s'uneixen tots al final en treuen quinze. Gran lucidesa!