Política · 10 de Novembre de 2021. 15:30h.

ERC suplica el suport de la CUP

Vilagrà els hi ofereix la renda bàsica universal a canvi de l’aprovació dels comptes

ERC suplica el suport de la CUP

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha comparegut al Parlament per explicar els Pressupostos i ha remarcat que els comptes del nou Executiu són “transformadors en la línia dels acords de governabilitat que vam subscriure al començament d’aquesta legislatura”.

Vilagrà reivindica que es tracta d’uns “pressupostos transformadors i socials que ens permetran posar en marxa el pla pilot de la Renda Bàsica Universal”, una de les exigències de la CUP. Vilagrà, però, ha pressionat els anticapitalistes remarcant que això només serà possible si s’aproven els comptes.

La consellera l’ha marcat com “una de les principals mesures del govern”. Segons ha explicat, la renda, a diferència de les prestacions conegudes, podria ser una “eina potent per tal que totes les persones tinguin les necessitats bàsiques cobertes”.

“Consisteix en una prestació monetària, individual, universal i incondicional, que pretén juntament amb altres polítiques socials acabar amb les actuals formes de pobresa i exclusió”, ha emfatitzat.

En aquests comptes s’ha inclòs una partida de 4 milions d’euros per muntar l’esquelet de l’oficina que ha de pilotar la renda i iniciar el pla pilot abans de l’1 de desembre del 2022 “sempre que s’aprovi el pressupost”.
 

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 pepe, andorra, 12/11/2021 - 12:31

estos se camuflan de comunistas, pero en realidad lo q quieren es devolvernos a un feudalismo moderno, en el q no tendras nada y seras feliz, mas o menos como han conseguido hacer en Cuba, renta per capita mas alta despues de USA, cuando echaron a Batista los USA usando a Fidel Castro, el nuevo tenente del reino vasallo de Cuba. Pues lo mismo.

#12 Pregunto jo, Tarragona, 11/11/2021 - 06:19

Per que continuem votant ?? La baixesa moral de la politica en aquest pais es impressionant. Estem posant gent del tot incopetent al front d institucions i governs.

#11 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/11/2021 - 22:20

La renta básica es Viagrà para los cupijos. Seguro que se empalman.

#10 Marti, Palafrugell, 10/11/2021 - 20:13

Buena jugada lo de la renta minima. A las de la CUP todo lo que sea vivir sin trabajar las pone.

#8 joan, manresa, 10/11/2021 - 17:50

tinu.) del marit..,com si aquest li aguasen donat la seva pensió a una tómbola..,la va aconseguir treballat com un cabró.,amb torns salvatges, dissabtes diumenges i festes de guardar..,com perquè are ens vinguin uns cagamuges i els tonguin una renta bàsica de 900 Euros sense fotre cop..,A l'infern de quatre en quatre...,no teniu perdó de Deu