Política · 5 de Juny de 2009. 16:42h.

ERC suspèn la gestió d'Hereu

"L'acció del govern és poc consistent i li manca coherència"

ERC suspèn la gestió d'Hereu

Jordi Portabella amb Jordi Hereu

El grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona considera que "en aquests dos anys, Esquerra ha votat a favor en allò que hem estat d’acord i en contra en allò que creiem difereix del nostre model. No hem actuat ni per tàctica ni per estratègia sinó per ideologia. Defugint de la cultura del No per sistema de CiU i PP i sempre ha votat a favor d’aquelles mesures que hem cregut positives per la ciutat i ens hem plantat en aquells aspectes en què pensem que el govern municipal estava errat. En un moment de crisi, Esquerra ha enfocat la seva acció política en presentar mesures per pal·liar els efectes de la situació econòmica actual".

En la valoració d’aquests dos anys, Portabella ha marcat com a mancances de l’actual govern "la poca consistència de les actuacions de govern les coses son menys tangibles ara i ha reconegut que troba a faltar que el govern assumeixi responsabilitats per fer de Barcelona una ciutat competitiva a partir de les pròpies oportunitats”.

En relació a la política de pactes entre govern i uns grups o altres de l’oposició en segons quins temes Portabella critica “l’acció de govern per insuficient, per poc coherent i per manca de sentit estratègic. Pactar amb un o altre obeeix a un desori, això és un festival protagonitzat per un govern que prefereix tancar propostes amb qui sigui i al preu que sigui la qual cosa acaba revertint amb falta de coherència i de denominador comú.  La tàctica -ha dit- acaba malmatent l’estratègia. Portabella ha mostrat preocupació  per la distorsió de la idea final de model del govern PSC-ICV  que genera pactar avui amb el PP demà amb ERC”. Segons Portabella “finalment el govern està fent propostes a base de perdigonades en estat pur que no condueixen a cap lloc ni van a cap direcció. Un Govern que Portabella ha qualificat de desorientat on no tot està malament òbviament però manca estratègia i unitat,  i on hi sobren franctiradors i falta que la música soni amb harmonia”.

De cara al futur i als dos  propers anys que queden de legislatura Portabella ha insistit que l’actuació d’ERC no es basarà “ni en el suport gratuït ni en la discrepància tàctica; aspirem a que la gent sàpiga la ciutat que defensem a través de les nostres propostes” motiu pel qual ha demanat de passada que es respecti la paternitat de les propostes i que determinats grups municipals deixin d’atribuir-se sistemàticament propostes d’ERC com a seves referint-se especialment a ICV i a CiU. Ha utilitzat l’expressió “coge el dinero y corre” per il.lustrar alguns fets inaudits que es produeixen en haver aprovat propostes d’ERC que els grups s’afanyen, minuts després,  a publicitar com a seves.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 ALEKSANDROS, BCN, 07/06/2009 - 01:49

SABÍEU QUE LA MAJORIA DE CARRECS DE L'ANTERIOR PACTE DE GOVERN TRIPARTIT DE L'AJUNTAMENT DE BCN ENCARA HI SÓN A DINS? ÉS TOT TEATRE, MAI HAN DEIXAT L'AJUNTAMENT. FALSOS!!!

#7 Joan, Mi barrio, 07/06/2009 - 01:01

Un altre cumpani

#6 marc, bcn, 06/06/2009 - 14:25

ESQUERRA FEIXISTA

#5 Guillém de Varòic, Varòic, 06/06/2009 - 08:39

Deu ser que s'acosten eleccions i ja volen començar la comèdia de la equidistància. El pitjor no és que ens prenguin per imbècils, no, el pitjor és que estan convençuts de que ho som.

#4 Jordi, BCN, 05/06/2009 - 20:24

Anna, si us plau, es nota massa que ets una alliberada a sou d\'Esquerra, això de honestat d\'en Portabella no s\'ho creu ni la sogra que viu al barri del Coll.