Publicitat
Política · 9 de Maig de 2014. 15:48h.

ERC també demana la dimissió de Manel Prat

Els republicans s'afegeixen al PSC i la CUP malgrat el pacte amb CiU

ERC també demana la dimissió de Manel Prat

Una imatge d'arxiu del director general de la Policia, Manel Prat

La sentència judicial del cas Ester Quintana, que determina que va perdre un ull per l’impacte d’una pilota de goma i considera “desproporcionada” l’actuació dels Mossos d’Esquadra, ha debilitat el director general de la Policia, Manel Prat. Des del PSC, ERC i la CUP han demanat la seva dimissió.

Esquerra Republicana assegura que espera que Manel Prat "prengui una decisió basada en el compromís que va assumir públicament". "Apel·lem i confiem en la seva responsabilitat i en la seva paraula davant de la resolució judicial del cas Quintana que posa de manifest que la causa de la lesió va ser una pilota de goma", indiquen.

El portaveu d’Interior del PSC, Ferran Pedret, ha demanat la “dimissió immediata” de Prat, tot afirmant que “el paper de Manel Prat en aquesta crisi i en el conjunt de la seva gestió està fent molt mal a la credibilitat dels Mossos d’Esquadra i a la confiança dels ciutadans”, i ha afegit que “no n’hi ha prou amb les excuses que ha demanat el cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero; és l’hora de les responsabilitats polítiques”, ha assegurat Pedret.

També recorda que en el moment dels fets Felip Puig era el conseller d’Interior, tot apuntant que "tots dos van contribuir a un lamentable descrèdit del Govern i del Cos de Mossos d'Esquadra”. Segons Ferran Pedret, si la dimissió no es produeix el conseller Espadaler hauria d’exercir la seva responsabilitat i cessar Prat de forma immediata per situar un nou director general de la seva confiança, ha dit.

De la seva banda, la CUP ha recordat unes paraules que va pronunciar el director general de la Policia en què deia que “si apareix una prova que es van disparar pilotes de goma, dimitiré”. Aquesta formació reitera que “cal que siguin assumides totes les responsabilitats penals i polítiques en el cas Ester Quintana” i que la Conselleria d'Interior “activi totes els mecanismes per garantir l'esclariment total dels fets, i que no es posin traves ni es dilati la investigació”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#28 egarense, Terrassa, 10/05/2014 - 14:57

Como ciudadano de Terrassa me apena ver que nuestra ciudad otra hora epicentro mundial de la industria textil, se haya comvertido en el triangulo mundial del hazme rreir Navarro,Rull y Prat
Uno por liderar un proceso que nos lleva a la ruina
Otro por llevar al PCS al abismo
Y el ultimo por mentiros

#27 BEJOTA, BCN, 10/05/2014 - 14:15

El 'SÍ' a la independencia de Escocia recibiría sólo el 37% de los votos. Según un sondeo publicado por 'The Sunday Times', el 46% de los escoceses apoyaría al 'NO'

Leer más: El NO a la independencia vence al Sí por nueve puntos en las últimas encuestas http://www.teinteresa.es/mundo/independenc

#27.1 BEJOTA, BCN, 10/05/2014 - 14:16

N.B.PREN NOTA ERC.

#26 BEJOTA, BCN, 10/05/2014 - 14:15

"SÚMATE" OS LO DIJE EN LA PUERTA DEL METRO DE LA FERIA DE ABRIL (FORUM):AHORA SOIS CIUDADANOS DE 2ª PARA LOS CATALANES ;SI CATALUNYA SE INDEPEND. -JO NO LO ESPERO- LO SERÉIS DE 4ª.

COLLA D'IGNORANTS !

#25 Magda, Bcn, 10/05/2014 - 13:38

el Prat fa tanta cara de mosso que li vindria bé un parell d'anys de rotonda, gorra i uniforme.
O millor encara, casc, escopeta i porra i a repartir conveniències a discrecCiÚ.

#23 BEJOTA, bcn, 09/05/2014 - 20:20

Mueven sus hilos para lograr un pacto.


Los empresarios catalanes dan la espalda al soberanismo y defienden la negociación