Política · 21 de Març de 2021. 20:29h.

ERC tanca un preacord amb la CUP sense esperar a Junts

"Nou embat democràtic, preferentment en forma de referèndum"

ERC tanca un preacord amb la CUP sense esperar a Junts

ERC ha anunciat aquest diumenge al vespre un preacord amb la CUP per investir Pere Aragonès. En un comunicat, els republicans han explicat que ambdues comissions de les formacions independentistes han "esbossat un preacord que fixa les prioritats de la legislatura en clau social i nacional i que garantirien l'inici de la legislatura i la seva estabilitat". Aquest preacord es portarà a validació als respectius òrgans interns.

En l'acord, les dues formacions es comprometen a "preparar les condicions necessàries al llarg de la legislatura per a realitzar un nou embat democràtic, preferentment en forma de referèndum", mentre es manté l'aposta d'ERC per un procés de negociació, per "resoldre democràticament el conflicte de Catalunya amb l'Estat espanyol".

Els dos partits independentistes també han coincidit en considerar "imprescindible" un "canvi en les actuacions policials en l'ordre públic de manera que, mentre no es publiquin els protocols, se suspengui l'ús dels projectils de foam per part dels cossos policials a Catalunya".

ERC i la CUP també han acordat "defensar el dret a l'habitatge" per "donar resposta a l'emergència habitacional de forma immediata". Les dues formacions veuen necessari impulsar una agenda legislativa catalana en matèria d'habitatge, i alhora, "actualitzar els protocols per evitar desnonaments a persones en risc de vulnerabilitat".

La situació respecte a les negociacions d'ERC amb JxCat, en canvi, és molt diferent. A hores d'ara no hi ha cap acord entre la formació de Puigdemont i els republicans i les negociacions continuen encallades sobre quin organisme ha de ser el que lideri el full de ruta i l'estratègia independentista. Junts prefereix que ho faci el Consell per la República i els republicans proposen una direcció col·legiada de nova creació.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#20 Ara va be!, Chez Titole, 22/03/2021 - 13:10

S'ha acabat l'slogan de "un país per a tothom" ara es diu: Maricón el último"

#19 Nyerro, L'Escala, 22/03/2021 - 11:37

Han arribat un acord perqué els mossos protegeixin els incontrolats mentre cremen contenidors i destrossen comerços i ajudin als ocupes a tirar portes a terra, a més els hi donaran permís perqué puguin atonyinar als ciutadans que es queixin ...quina vergonya de pais...

#18 Marcial, Santa Coloma, 22/03/2021 - 10:10

Todos están magullados por está batalla sin cuartel y buena parte del independentismo con heridas muy profundas. Todos suspiran por tiempos de paz, pero ningún partido tiene futuro si no es percibido como útil. Por eso necesitan otro referéndum, deben mover ficha en su autoimpuesta hoja de ruta. O serles útiles y dar ilusión, o la muerte.

#17 Salambó, Barcelona, 22/03/2021 - 10:02

Miles de muertos y sigue
Emergencia sanitaria, colapso de hospitales y ucis
Sanitarios al límite
Miles de parados, ertes sin cobrar
Colas del hambre
Economía en crisis, turismo hundido
Hostelería en colapso

Y lo importante es el foam, el referendum y el nanocohete.

Pobre Catalunya!

#16 Benet S., Barcelona, 22/03/2021 - 08:29

Els hereus del tal Companys, que durant el seu mandat es va robar, incendiar, torturar i matar, li han fet un homenatge imitant la trajectoria d'aquell malvat que va donar el poder als anarquistes del Garcia Oliver per sembrar el terror arreu. Aquests parasits actuals tambe tenen l'objectiu de martiritzar i enfonsar encara mes aquest territori