Publicitat
Política · 8 de Maig de 2020. 10:49h.

ERC tasta la seva pròpia medicina

Els republicans han declarat persones non grata a Felip VI, Mariano Rajoy, Enric Millo, Albert Rivera i Inés Arrimadas, entre d'altres

ERC tasta la seva pròpia medicina

Esquerra va presentar i votar mocions contra el Rei Felip VI, l'expresident espanyol, Mariano Rajoy; l'exdelegat del Govern espanyol, Enric Millo; l'exministra i eurodiputada del PP, Dolors Montserrat, i la líder de Ciutadans i Inés Arrimadas, entre d'altres; en diversos municipis de Catalunya.

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres va declarar a finals d'octubre de 2017 a l'aleshores cap de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, persona non grata. L'alcalde Joan Mora (ERC) formava equip de govern amb Acord per Llavaneres. En aquella votació, el ple va fer mateix amb Albert Rivera, Mariano Rajoy, el Rei Felip VI, Rafael Hernando, Soraya Sáez de Santamaría, Enric Millo i la jutge Carmen Lamela.

El rei Felip VI i el delegat de Govern a Catalunya, Enric Millo, també van ser declarats persones "no grates" a la ciutat de Girona l'octubre del 2017. La moció contra el monarca, presentada per ERC i CUP, va ser aprovada amb els vots a favor d'aquests dos partits, a més de CiU. La moció contra Millo s'emmarcava en una de condemna de l'actuació policial de l'1-O i també va comptar amb els vots dels regidors socialistes.

La formació que presideix Oriol Junqueras també va votar l'octubre del 2017 a favor de declarar Millo persona non grata en municipis com Vic (PDECAT, ERC-Som Vic, Capgirem Vic, Vic per a Tots i PSC), Solsona (ERC, PDCat, CUP i PSC) o Salt. El ple d'Arenys de Munt també va aprovar declarar persona non grata a rei d'Espanya, Felip VI el febrer de 2016. La proposta va tirar endavant amb set vots a favor -dels quals cinc d'ERC- i dos regidors del grup mixt, quatre abstencions, i els dos vots en contra de PSC i PP.

Els republicans també van votar dos cops a favor de declarar el Rei persona non grata a Barcelona, però les mocions no van prosperar. L'any 2016 van donar suport a una moció de la CUP per declarar Felip VI i tota la Casa Reial persones no grates a Barcelona, però les abstencions de Barcelona en Comú i CiU la van tombar. La CUP va presentar una moció similar l'octubre del 2017, però tampoc va tirar endavant.

Sant Sadurní d'Anoia, localitat natal de la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, va rebutjar una moció de la CUP que la declarava "persona non grata" juntament amb la resta de ministres, el president Mariano Rajoy i Enric Millo. Aquesta moció va ser presentada per la CUP i ha estat desestimada avui en un ple ordinari de l'ajuntament per 4 vots a favor (CUP i 2 d'ERC), 4 en contra (PP i PSC) i 8 abstencions (PDECAT, ICV i 2 d'ERC), entre elles la de l'alcalde.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Lobisome, BCN, 08/05/2020 - 19:28

Para darse cuenta del ambiente que hay en Cataluña, baste recordar que hay políticos de la oposición que se han ido de Cataluña por irrespirable. Eso, que yo sepa, no sucede en ningún lugar de Europa occidental. Rivera se tiene que pasear con escolta por la Cataluña interior mientras le dicen de todo... y la culpa es de Rivera!

#11.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 09/05/2020 - 01:06

Como en los "buenos tiempos" de ETA

#10 Chris, Lleida, 08/05/2020 - 16:05

La censura de personas es una practica de ERC mas extendida de lo que me pensaba.

#10.1 manel, Lleida, 08/05/2020 - 16:33

Jo els tinc ara, manant a la diputació de lleida.
Son uns veritables ignorants, que miren a la gent per sobre del hombro i uns dictadors, que el sisquet es queda curt, molt curt en frot d'aquests.

#9 Capit@n España, Purgandus populus!!, 08/05/2020 - 14:12

Ya lo dijo Bill Clinton cuando visitó Cataluña....Que predicción mas buena: "El mundo será o talibán o catalán"...En la propia Cataluña la guerra es entre catalanes y los talibanes de ERC y su morisma de importación..jajajaja

#8 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 08/05/2020 - 13:43

el calado moral de ERC lo dejarib bien claro Companys y Barrera

#7 Neferu, Barcelona, 08/05/2020 - 13:30

Ellos, los que dan lecciones de todo lo que carecen, los que exigen un respeto que ellos no tienen con todo lo que represente a España, exigen disculpas por algo que ellos mismos nos han enseñado: Declarar persona NON GRATA a quienes por ideología les caen mal, solo que el ayuntam. de Sant Andreu lo ha hecho por desméritos propios de Vergés