Publicitat
Política · 19 d'Agost de 2008. 18:02h.

ERC titlla ICV "d'escalfabraguetes"

Per evitar la presència de Zapatero al Congrés i el nou termini de negociació del finançament

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha qualificat "d'escalfabraguetes" la decisió d'ICV d'evitar que el president del govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, compareixi al Congrés. En declaracions a RAC 1, el portaveu d'ERC ha dit que l'alineament dels ecosocialistes amb el PSOE en aquest cas "es tracta d'una maniobra d'última hora d'Iniciativa que és allò que abans es deia col·loquialment una maniobra d'escalfabraguetes, és a dir, primer una iniciativa unilateral al marge de la resta de partits i podent dificultar o complicar la negociació entre el govern català i el govern espanyol i després l'acaba retirant absolutament a canvi de res, de fum, i a més amb una evident confusió de papers perquè en nom de què i de qui en aquest cas Joan Saura ha acordat els termes d'una negociació o d'un futur finançament d'aquí a tres mesos quan tothom sap que el govern espanyol no ha fet cap proposta, no ha mogut fitxa i estem on érem".

Ridao ha expressat "la perplexitat d'Esquerra", davant el pacte entre ICV i el PSOE perquè el president d "ICV ha generat unes expectatives i ara les ha defraudat. No entenem aquesta nova actuació unilateral, a menys de 24 hores d'una Diputació Permanent al Congrés, on era previst demanar la compareixença del president espanyol".

El líder republicà ha insistit "en la unitat de les forces polítiques catalanes" i ha reclamat "una separació clara entre el paper del Govern de la Generalitat i el dels partits". "En qualitat de què Joan Saura ha negociat amb la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, per tal que sigui el ministre d'Economia, Pedro Solbes, qui comparegui al Congrés per explicar per què s'ha incomplert l'Estatut i en què consisteix l'anunci d'una nova proposta de finançament per al mes de novembre", s'ha preguntat Ridao.

Joan Ridao, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 CATALONIA IS NOT SPAIN, de salses a guardamar, 21/08/2008 - 00:44

l'estatut que ens cal es el de portugal

#26 Meliq Salau, Reus, 20/08/2008 - 18:39

Cada any que passa el govern de Castella ens roba 20.000 milions d'euros.
O sigui 60 milions d'euros cada dia de cada dècada.
Parlo del 2008. Les dades de 14.000 milions anyals (reconegudes per la monarquia castellana i borbònica) són del 2005.

#25 sisco, artesa, 20/08/2008 - 17:54

Catalunya es rica i plena de UNIONISTES vergents i sociates iniciatics que sempre estan han estat i seran a les ordres dels espanyols.Es diguin PUJOl,MARAGALL,MONTILLA,MASx,al MADI,ZARAGOZA,SAURA,HERRERA,GODO,BRUFAU,ROSELL es així in secula seculorum.amen

#24 Andreu, Tortosa, 20/08/2008 - 15:37

Tots amb el PARTIT REPUBLICÀ CATALÀ,
www.partitrepublicacatala.cat

#23 Juanin Riauriau, Vic, 20/08/2008 - 13:23

Aquest bovot ara acusa Chuan de la mateixa cosa que ens ha estat fent dia rere dia. Quantes vegades no ens vau fer trempar per desprès deixar-nos amb la mel en la boca!, Com Chuan sou de miserables i escalfadors de bragues i paquets. Inmundicia pura!