Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2020. 12:24h.

ERC trenca amb Demòcrates

Demanen a Toni Castellà i Assumpció Laïlla que tornin els escons o abandonin el grup

ERC trenca amb Demòcrates

Antoni Castellà quan exhibia lleialtat

Esquerra Republicana ha extingit l'acord amb Demòcrates de Catalunya després que es fes pública la participació de dos membres del partit en una reunió de Donec Perficiam, on hi havia alguns col·lectius identitaris.

La direcció del partit ha anunciat a través d'un comunicat que donen per extingit l'acord i han reclamat a Toni Castellà i Assumpció Laïlla que posin les seves actes de diputats a disposició o abandonin el grup parlamentari després que les explicacions de Demòcrates durant una reunió de la direcció del partit "no han estat satisfactòries".

"Esquerra Republicana dóna per trencada formalment la relació parlamentària. Els diputats i les diputades republicans consideren que la reunió d'aquest divendres és intolerable i vergonyosa, i avisen que no cediran amb qui fa al joc al feixisme i a l'extrema dreta, porti la bandera que porti" han manifestat en el comunicat, on també han reclamat a JxCat "que actuï en el mateix sentit amb Josep Costa, vicepresident primer del Parlament, que també va participar en la reunió". 

ERC ja va demanar aquest dissabte la dimissió de Josep Costa pel que consideren que és "blanquejar l'extrema dreta" després que participés en la reunió.

El partit republicà apunta que "també estava convidada a la trobada i va declinar participar-hi", ja que "és i serà implacable amb aquells que comparteixin espais o banalitzin discursos xenòfobs i identitaris". "Esquerra Republicana, amb gairebé 90 anys d'història, continuarà combatent i destruint el feixisme vingui d'on vingui" conclouen.

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha admès haver participat en la reunió telemàtica amb diversos grups independentistes, però ha negat haver-ho fet en nom de Junts per Catalunya o exercint qualsevol altra representació. Costa va demanar disculpes aquest divendres a través de twitter apuntant que "qualsevol que em conegui sap que no aniria mai a cap reunió amb ultres" i va assegurar que "si ahir hagués sabut que hi serien, no m'hauria connectat" després que transcendís que va participar en la reunió juntament amb formacions polítiques identitàries.

En la trobada virtual hi havia membres de l'Assemblea de Represaliats i Activistes, el Bloc Sobiranista Català, Demòcrates de Catalunya, Directe68, Força Catalunya, Front Nacional de Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#17 Lolo, Barcelona , 07/12/2020 - 00:28

El pruses se lleva por delante ahora a la peña Democrates....que habían sido los grandes trabucaires del pruses dentro de UDC. Ver para creer. El nacionalismo es la guerra.
Pues hala Toni, a ver si te quieren ahora en la Lliga o donde puedan recolocarte a la sopa boba, porque en el fondo la nació se trata de eso.

#16 Pepon, Bcn, 06/12/2020 - 22:27

Pues que larguen también al Junqueras que ha participado en los homenajes de los fascistas hnos badia.

#15 A., Barcelona, 06/12/2020 - 22:04

Que, digo yo que si echan a los de demócrates que pueden llamarme a mi. Eduardo Reyes, siempre listo para vivir del cuento y no trabajar. Cuenten conmigo para lo que sea.

#13 Sergi , Bcn , 06/12/2020 - 18:50

Ost.i, el Antoni Castellano se tiene que poner a currar, quien va a contratar a este vivales?

#11 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 06/12/2020 - 17:48

Pero la realidad es tozuda. Cada vez menos empleo a jornada completa y de poco valor añadido o ínfima calidad.
Ese es el panorama halagüeño que miles de ciudadanos, ya sea por género, por edad, por donde viven, por que no tienen contactos, por inexperiencia, etc... se encuentran en trabajos sin futuro haciendo equilibrios sin red.