El futur cap de llista aconsegueix un 65% dels vots mentre que Ridao n'obté un 30%

La militància d'Esquerra ha triat l'historiador Alfred Bosch, que ha aconseguit un 65% dels vots, com a candidat de la formació per a les pròximes eleccions generals en detriment del fins ara portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, que s'ha quedat en un 30%.

Alhora, els militants han elegit l'eurodiputat Oriol Junqueras com a nou president del partit amb el 92% dels vots, i Marta Rovira amb 89,9%, dues candidatures úniques que no tenien oposició en el si del partit.

El triomf de Bosch reforça Junqueras, ja que el nou president sempre havia demostrat la seva preferència per l'historiador davant de la candidatura de Ridao, al qual preferia com a número dos, cosa que aquest ha rebutjat i va forçar unes primàries.

El futur president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha donat suport fins a l'últim moment al seu candidat per a les eleccions generals, Alfred Bosch. Junqueras ha votat al casal Francesc Riera de Martorell (Baix Llobregat) acompanyat precisament del candidat. Bosch no ha pogut votar perquè va deixar de militar a ERC arran de ser portaveu de la consulta sobiranista de Barcelona. Joan Ridao ha votat per la seva banda a Terrassa.

Junqueras ha restat importància a una eventual triomf de l'encara secretari general. "Sigui quin sigui el candidat d'Esquerra serà el candidat d'Esquerra" ha afirmat en resposta a e-notícies. "Serà un molt bon candidat, el número 1 serà un molt bon número 1", ha insistit.

El també alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha elogiat la "pulcritud extrema" de les primàries i ha defensat la "bona germanor" de tot el procés. En la seva opinió, tanmateix, Bosch encarna és el projecte que millor combina "renovació i experiència".

El candidat 'oficial' va assolir més avals entre la direcció -amb el suport de l'aparell del partit i la poderosa Federació de Barcelona- però Ridao va arribar també a la xifra requerida gràcies a consellers nacionals i el territori. La direcció va triar precisament el mateix dia per a celebrar les dues eleccions el mateix dia de manera que no hi ha volta de full.

Els 7.700 militants amb dret a vot (és a dir, que tenen una antiguitat de tres mesos i estan al corrent de pagament), han tingut a la seva disposició 60 col·legis electorals repartits per tot el territori amb tres urnes a cada un: una per escollir el proper President/a, una altra per escollir al Secretari/a General, i una darrera per escollir el candidat/a a les eleccions a les Corts espanyoles. Els col·legis han obert les portes a les 10h del matí, i han tancat a les 19h.

Bosch, amb Junqueras i Rovira, després de ser escollit candidat d'ERC a les eleccions generals
Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#27 renum novarum, Roma, 19/09/2011 - 12:44

Com pot representar renovació qui ha estat vivint d'alt càrrec del segon tripartit? Potser renovarà la cuina, el cotxe o la dona, però no pas el partit.

#25 jajajajajaa, barcelona, 18/09/2011 - 11:29

pero coo ahora quiere ser congresista español ? lo que nos vamos a reir si es que sale

#23 carracuca, barcelona ESPAÑA, 18/09/2011 - 00:25

pero que tampoco se haga éste historiador muchas ilusiones de sentar culito en poltrona de San Jerónimo, porque el 20N quedará demostrado una vez más que erc es algo muy residual y en constante extinción, no se votan ni ellos mismos (3100 de 8000 militantes). Igual no sacan ni un solo diputado

#22 Tio Canya, Ala Frugell - Free Catalonia, 17/09/2011 - 22:38

A on es Brillantina alies en Putxi ? Qu' en farem d' ell ? el posarem de cuiner per les senyores del PP ? Quines noticies hi han ? K fa ? a on ès ? Li farem pagar la seva nefasta gestió ? perquè no li embarguem el pis amb la seva brillantina ?

#21 Pere, BCN, 17/09/2011 - 21:28

Moltes felicitats a ERC per la elecció d'Alfred Bosch. Ara només falta que facin fora a l'Anna Simó, i començarem anar mig be.