Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2008. 21:28h.

ERC troba que el dèficit fiscal és "escandalós"

"Aquestes dades haurien de fer reflexionar el Govern espanyol"

ERC troba que el dèficit fiscal és "escandalós"

Joan Ridao

El fet que el grup d’experts que ha actualitzat la balança fiscal de Catalunya hagi estimat el dèficit fiscal en un 9% del PIB de mitjana en el període 2002-2005 suposa,
segons ha explicat el secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, "la constatació que el dèficit que pateix Catalunya és, senzillament, escandalós". Ridao s’ha preguntat alhora "quin país d’Europa podria suportar una situació igual".

"Aquesta dada explica moltes coses", ha apuntat Ridao, "des de la situació en que es troben les grans infraestructures fins els problemes que presenta el funcionament
d’alguns serveis públics essencials com la sanitat i l’educació".

Ridao també ha volgut recordar,  com han apuntat diferents experts, que en l’actual context de resseció econòmica "cada punt de PIB que perdem suposa igualment la no
creació de desenes de milers de llocs de treball i la impossibilitat de generar riquesa perquè les administracions públiques han de deixar d’invertir".

La Fundació Josep Irla, en un estudi recent, estimava que, fins i tot, el dèficit podria ser de 18.595 milions d’euros el 2005 (16.735 milions d’euros segons l’estudi fet públic ara). Esquerra estima, així mateix, que el 2008 el dèficit arribarà als 20.000 milions d’euros.

Ridao també ha dit que dimarts vinent acaba el termini al que Zapatero es va comprometre, davant el mateix portaveu d’Esquerra al Congrés de diputats, de fer públiques les balances fiscals. "Aquestes dades haurien de fer reflexionar el Govern espanyol i ser l’eix central del debat de la negociació del model de finançament", ha conclòs Ridao.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Fèlix, Badalona, 09/07/2008 - 22:24

Sr. Ridao, recorda que Vostès governen a Catalunya anant de la maneta amb el PSOE i havent investit president un dels seus membres de l'executiva federal? Ho té ben fàcil, per tenir un mínim de credibilitat ha de trencar amb el PSOE abans de parlar.

#3 quimet, barcelona, 09/07/2008 - 22:16

I com que ho troben escandalós lo donen la generalitat al PSOE que no mourà un dit per canviar res. Gràcies ERC

#2 Pasaba por aquí., Bcn., 09/07/2008 - 21:56

Quin pai­s d'Europa podria suportar una situacio igual?... Hombre,las mordidas del 3% (¿O del 30%?) en las obras publicas; la miri­ada de pesebres para conmilitones;las i­nfulas internacionales,tan caras,el latrocinio generalizado... No se, ¿Italia?

#1 carrasclet, Reus, 09/07/2008 - 21:53

ZP ja ha té el resultat de la seva reflexió. Governem a la generalitat, ens donen 25 escons i 16.000. milions. Això recorda el títol d'aquell llibre "estant bojos aquest catalans"