Política · 17 de Febrer de 2017. 18:52h.

ERC troba que els CIE no respecten “la dignitat humana”

Esquerra denuncia “agressions físiques” als centres d'internament

ERC troba que els CIE no respecten “la dignitat humana”

Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras (foto: ERC)

Esquerra Republicana ha afirmat que els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) no respecten “la dignitat humana” i ha demanat a la Unió Europea que “vetlli perquè l'Estat espanyol utilitzi els fons destinats als refugiats a una política d’asil d’alta qualitat i no als CIE”. Així ho han manifestat els eurodiputats d'ERC, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, a través d'una pregunta parlamentària que han registrat aquest divendres a la Comissió Europea.

Esquerra denuncia que el Govern espanyol ha gastat més de 4,5 milions d'euros del Fons d’Asil, Migració i Integració (FAMI) a CIEs “on no es respecta la dignitat humana”, perquè hi ha un “tractament degradant”, “agressions físiques per part d’agents de policia”, així com “discriminació per raons de nacionalitat, la manca d'atenció als grups vulnerables, i la desconsideració per la salut dels interns”.

L’eurodiputat Terricabras ha assenyalat que “el que hauria de fer l'Estat espanyol és ajudar les persones que fugen de casa seva. Aquesta seria la resposta humanitària, i és decebedor que no sigui així”. Per la seva banda, Solé ha subratllat que “tot i que no sigui il·legal que l’Estat espanyol inverteixi fons europeus destinats a l’acollida en centres d’internaments, sí que és moralment qüestionable”. “A Catalunya volem formar part de l’Europa solidària i volem acollir els refugiats i no retornar-los a països d’on van fugir”, ha afirmat l’eurodiputat Jordi Solé.

6 Comentaris

Publicitat
#6 pepe.----, andorra, 06/03/2017 - 11:13

alguien me puede explicar como es posible q entren personas en Marruecos cuando al sur tiene un muro de tres pares y las fronteras con Argelia están cerradas? ¿Si se cierran los CIES, q alternativa propone este sr. a los q invaden España? Pq esto es una invasion, no es inmigracion ni refugiados.

#5 Smicht de Platja, Cuni, 03/03/2017 - 16:41

Al listillo del TERRICABRAS, deberian de ponerlo de guardia solo un mes en un centro de estos. Por lo dicho son unos IMPRESENTABLES y unos gamberros provocadores.

#4 Capit@n España, Quina pena, tot plegat!!, 17/02/2017 - 22:34

La momia de Heribert Barrera deu estar regirant-se dintre de la seva tomba....i en certa forma no deixaba de tenir raó. El que passa es que per ell eran extrangers els castellanoparlants encara que portesin 3 generacions a CAT..

#3 Alejandro, Barcelona, 17/02/2017 - 20:19

Sres. Qué pena que no den también la cara por tantos catalanes que viven sin el respeto a la dignidad humana en el umbral de la pobreza. Me provoca el vómito vuestra hipocresía y vuestra insultante demagogia

#2 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, Descargolant barretines, 17/02/2017 - 20:10

"Esquerra denuncia “agressions físiques” als centres d'internament" Exactamente, debemos proteger a nuestros policías, estan en minoría ante la marabunta islamista.
En todo caso si se cierran los CIES, ¿cuantos internos piensan llevarse a su casa el Terricabras y sus amiguetes? ¡Hala a ver s