Publicitat
Política · 13 d'Agost de 2019. 13:09h.

ERC va guardonar l'institut que ara critica Rufián

El 2013 va rebre el Premi Nacional President Lluís Companys

ERC va guardonar l'institut que ara critica Rufián

L'Institut Nova Història (INH), criticat per Gabriel Rufián, va ser guardonat per Esquerra amb el Premi Nacional President Lluís Companys, per "la seva tasca d'investigació, estudi i divulgació de la història de Catalunya, amb un caràcter iconoclasta i innovador, explotant al màxim les possibilitats d'interacció, participació i internacionalització dels estudis, i pel seu compromís amb el coneixement de la història de Catalunya".

Una distinció amb la qual el casal d'Esquerra Republicana al districte de Sants – Montjuïc va voler premiar el caràcter "innovador" de la recerca realitzada i el seu "compromís" amb el coneixement de la història de Catalunya. El fundador de l'entitat Jordi Bilbeny va rebre el guardó de mans de l'aleshores vicepresidenta del Parlament i portaveu d'ERC, Anna Simó.

La web de la secció local va destacar que Bilbeny va recordar als presents els esforços que destinen a la recerca històrica, centrats en els fets relacionats amb la confederació catalano-aragonesa des del segle XV al XVII per tal de fer front a les mentides i manipulacions imposades pel poder castellà".

"Castella ha fet una història a la seva mida i conveniència, moltes vegades en perjudici de Catalunya. Un dels temes revisats és el del descobriment del continent americà protagonitzat per un Colom que era d'origen català i portava en la seva empresa descobridora les banderes catalanes", van subratllar en un comunicat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#5 Neferu, Barcelona, 13/08/2019 - 19:59

Vergonzoso!! pero tampoco me extraña nada porque se puede ser catalanista independentista y al mismo tiempo ser amoral, estúpido, vividor, embustero, corrupto, falsificador.....Una cosa no está reñida con la otra. Ser catalán indepen no es una vacuna contra la idiotez, la hipocresía, la cobardía, la traición................

#4 Tv3% Live, Queralbs sur Pujol, 13/08/2019 - 19:34

..... Ultima hora .-
Cristofol Colon .... no era catala.
Una investigacio d'en Rufian U demostra amb pels i senyals.

#3 Lobisome, BCN, 13/08/2019 - 15:59

Aquí lo que falla es la gente. Es incomprensible que, tras los evidentes engaños que los políticos separatistas han realizado durante años, sus partidos sigan ganando elecciones. En estas cosas se ve el fondo tribal de la "racionalidad" política. Al final es un "a mi la Legión", con razón o sin ella. Ahí está la clave de todo. En la gente.

#3.1 Ribes, Hospitalet, 13/08/2019 - 17:59

Por supuesto que el problema está en el personal, al que se ha halagado como a un niño consentido hasta conseguir que se comporte precisamente como la gent ufana i superba de que nos habla el himno.

#3.2 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 13/08/2019 - 18:17

Hágase cargo. En Cataluña el personal lleva 40 años pastando una alfalfa política (el nacionalismo etnicista) que les venden como caviar. Como en el resto de España se come una alfalfa similar que se vende como fabada de lata, en Cataluña se han acabado creyendo que la suya es infinitamente superior, cuando a todas luces es aún de peor calidad.

#3.3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 13/08/2019 - 18:36

Los evidentes engaños no existen si solo ves TV3%

#3.4 Neferu, Barcelona, 13/08/2019 - 20:57

Estoy de acuerdo con Lobisome. Alguien muy listo dijo aquello de que, los pueblos tienen los políticos que se merecen. Y tenía razón pues somos el pueblo quienes los elegimos , quienes nos tragamos sus mentiras , quienes nos olvidamos de sus falsas promesas, de sus rapiñas, y quienes reiteradamente los volvemos a votar.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/08/2019 - 13:53

La d´estomacs toxics i parasits que ha omplert i esta omplint, i molt be per cert, aquesta infam camama. Segur que la pedagogica trena que molt meritoriament s´han guanyat els servira per apaivagar tanta gula desenfrenada abans que el pedregar per on ens han volgut fer anar a tots tingues conseqüencies fatals

Al menys durant 80 anys mes

#2.1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/08/2019 - 20:43

Fins que ho tornin a intentar per tercera vegada.

#1 Pepon , Barcelona, 13/08/2019 - 13:36

"confederació catalano-aragonesa des del segle XV al XVII"
Lo cualo? Jajajajajajaja