Publicitat
Política · 21 de Febrer de 2011. 18:29h.

ERC veu "catalanofòbia" al País Valencià

Ridao diu que amb el tancament de TV3 "culmina un procés llarg de persecució del català"

ERC veu "catalanofòbia" al País Valencià

Joan Ridao, en una imatge d'arxiu

Joan Ridao, secretari general d'Esquerra, considera que el tancament de TV3 al País Valencià "rebrota la catalanofòbia". Ridao, que ha afirmat que amb el tancament dels repetidors de TV3 "culmina tot un procés llarg, de gairebé un quart de segle, de persecució de la llengua catalana i de la presència de TV3 al País Valencià", ha considerat que "la reacció vigorosa de la societat civil", tant del País Valencià com de Catalunya "és necessària però no suficient", i ha demanat la implicació del conjunt d'administracions. "Si deixem només que la societat civil i alguns partits polítics aixequin aquesta bandera, no ens en sortirem", ha assegurat.

En aquest context, Ridao ha afegit que "ens enfrontem a un govern autonòmic, en mans del PP, que utilitza, com un Berlusconi, la legalitat a la seva mida i que a més utilitza aquesta qüestió conjunturalment, abans d'unes eleccions autonòmiques i municipals al País Valencià per intentar distreure l'atenció dels problemes judicials que afecten el senyor Camps, com el cas Gürtel, amb una nova ofensiva que rebrota la catalanofòbia per intentar guanyar quatre vots més al País Valencià".

Esquerra iniciarà una ofensiva amb diferents accions a nivell civil i en tots els àmbits institucionals en què està present en resposta a "l'agressió frontal contra la llibertat d'expressió i d'informació però també contra la llengua i la cultura catalana".
 
Aquesta ofensiva s'iniciarà amb la participació d'Esquerra a la concentració convocada aquest dilluns a Barcelona. Al Congrés dels Diputats, Esquerra demanarà a la mesa que aixequi el veto a la tramitació de l'iniciativa legislativa popular amb més de 650.000 signatures que es va presentar en el seu moment a instàncies d'Acció Cultural pel País Valencià. Dimecres vinent, Ridao sustanciarà una pregunta oral al ministre de la presidència, Ramon Jauregui, sobre què pensa fer el govern espanyol respecte aquesta qüestió, i si pensa habilitar una part de l'espai radioelèctric estatal per garantir les emissions de TV3 al País Valencià i, al mateix temps, s'ha demanat la compareixença simultània del vicepresident Chaves i els ministres Sinde, Sebastian i Jauregui en comissió.

A Europa, l'eurodiputat Oriol Junqueras engega també una ofensiva: presentarà una petició al Parlament Europeu per demanar empara a les institucions comunitàries, i ha demanat a la Comissió Europea que obri una investigació per esclarir si el tancament de les emissions contravé la Directiva de Serveis de Mitjans Audiovisuals sense Fronteres, i ha convidat ACPV i l’OCB a explicar la situació del català a l’Intergrup de Minories, que aplega una trentena d’eurodiputats.

Pel que fa al Parlament de Catalunya, i donada 'l'actitud del govern català', es demanarà la compareixena del secretari de la presidència, el senyor Homs.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Juan, Barcelona, 22/02/2011 - 21:07

¿Catalanofobia?, quizás, ¿porqué? ...

#9 Pxc igual a TRABAJO, VALENCIA ¡¡¡BUENAS HEMBRAS¡¡¡, 22/02/2011 - 13:33

DEJAD TRANQUILOS A VALENCIA IMPERIALISTAS CATETOS,. ¿ QUE QUEREIS QUE SE ARRUINEN COMO CATALUNYA?

#8 Ramon, Barcelona, 22/02/2011 - 10:23

El País Valencià dins l'estat espanyol no es distingeix perquè hi hagi qui li té fòbia a Catalunya. Al contrari. Es distingeix perquè hi ha qui no.

#7 sulfuro sulfuro, Barcelona, 22/02/2011 - 09:55

No sé de que se extraña Ridao.
Su partido, con Carod a la cabeza, se ha desvivido por conseguir el rechazo de valencianos, madrileños, extremeños, andaluces y //castellanos// de toda índole.
Conseguido ésto se puede ejercer el tan querido victimismo con toda delectación.

#6 Marc, bcn, 21/02/2011 - 23:29

I la hispanofòbia que valtros promoveu??

Tothom te el que es mereix.