Publicitat
Política · 4 de Juny de 2012. 15:00h.

ERC veu el risc d'intervenció d'Espanya com "una oportunitat"

Insta el Govern a aprofitar-ho per explicar a Europa que "ens en sortiríem si poguéssim decidir"

ERC veu el risc d'intervenció d'Espanya com "una oportunitat"

Marta Rovira, durant una roda de premsa

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha alertat que "davant el risc d'una intervenció de l'Estat espanyol és necessari evitar que es comenci de nou a retallar les partides més socials, les que depenen de les comunitats autònomes i per això cal tenir veu pròpia a Europa, gent que es cregui el país i en defensi el seu autogovern".

En aquest sentit, ha demanat al Govern "que es cregui el país i posi al capdavant de les delegacions exteriors persones que es creguin el país i expliquin a les institucions europees quina és la nostra situació i que ens en sortiríem com a país si només depenguessin de nosaltres per gestionar els nostres recursos".

Rovira assegura que "si no ens posem a treballar per tenir diàleg directe coma país amb Europa l'amenaça d'intervenció que plana sobre l'estat espanyol també serà una amenaça per a Catalunya i si treballem per poder establir diàleg amb Europa podem fer d'aquest episodi una oportunitat per al país".

La secretària general d'ERC creu que la intervenció de l'Estat espanyol significaria per a Catalunya "haver de fer més retallades en matèries tan sensibles i estructurals com la sanitat i l'educació i seria un cop al dret a decidir sobre els nostres impostos i els nostres recursos". A més considera que aquesta amenaça "és greu per a Catalunya si no treballem per tal de tenir una via directa de diàleg amb les institucions europees i els seus tècnics".

Per aquests motius, ha insistit Rovira, "cal que el govern surti a Europa a explicar la nostra realitat. Una eminència en economia com el conseller Mas-Colell ha de poder donar explicacions sobre la nostra situació real com a país i deixar ben clar que ens en sortiríem si poguéssim decidir sobre els nostres recursos".

Rovira ha dit per acabar que "no pot ser que els representants catalans a l'exterior parlin de Catalunya com una comunitat autònoma més. Aquesta representació a l'exterior a més es pot recolzar en els empresaris i representants del món de la cultura que actualment ja actuen com a autèntics ambaixadors del país, que se'l creuen i se l'estimen".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#7 Almogàver , La Sagrera , 05/06/2012 - 11:36

En un estat intervingut, ho passariem puta, però que contents en veure som se'ls hi acabaria el broquil a extremenys, andalusos i com des d'Europa dirien que polles, que el corredor del mediterrania i prou d'imbècils. De cop fotrien a rotllo les castanyoles i les panderetes, les peonades i els toros

#6 Pepe, Barcelona, 05/06/2012 - 00:30

Pobreta Marta Rovira. Si a Europa senten les seves declaracions, es posen a riure. Per què hem de pagar el sou a aquests polítics recent sortits de l'ou?

#5 pepito, barcelona, 04/06/2012 - 21:49

jajajajaj seria una buena oportunidad para que estos metan mano en la caja y el ladronzuelo de lanzas y sus 100000 colocados en la agencia de cooperacion vuelvan a las andadas.

#4 Carme, Bages, 04/06/2012 - 21:15

Cal canviar l'enfoc i passar a sostenir que només una parcelació del problema espanyol pot oferir garanties de ser d'utilitat a la sortida de la crisi. Cal desvincular els Països Catalans, com a conjunt que pot tenir un alt rendiment des del p/v de la generació de riquesa, del bloc espanyol.

#3 alemany stolberg, tortosa, 04/06/2012 - 16:43

si sobre tot per la bona administracio que estem patint a catalunya de pena.

#3.1 Pere Prats, Sants, 04/06/2012 - 16:52

Es el que tenen les subdelegacions Espanyoles, son un desastre, Espanya és crisis