Publicitat
Política · 19 de Maig de 2015. 18:10h.

ERC veu favoritisme de TV3 al Grup Godó

Demanarà explicacions a la Corpo de per què li paga diners públics per emetre en alta definició

ERC veu favoritisme de TV3 al Grup Godó

Una imatge d'arxiu de Mas amb el Conde Godó

Esquerra Republicana demanarà explicacions a la comissió parlamentària sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de per què TV3 ha d'acabar pagant diners públics al Grup Godó i Tele 5 per poder emetre a través de les seves freqüències. 


Una demanda que arriba després que la Comisión Nacional de los Mercados y de la Competencia autoritzés aquest dimarts el traspàs accionarial a Mediaset España d'Emissions Digitals de Catalunya, companyia del Grupo Godó,

“Per què s’ha aprovat un acord per emetre TV3 en alta definició pagant diners públics al Grup Godó i que ara, amb el canvi accionarial, aniran a parar també a Tele5?”, ha lamentat el diputat d'ERC i membre de l'esmentada comissió, Sergi Sabrià, referint-se al contracte que la CCMA va firmar amb el Grup Godó per fer servir part del seu múltiplex.“En un moment de durs ajustaments pressupostaris a TV3, ens sorprèn que es decideixi destinar recursos a operacions com aquesta”, ha denunciat.

Al concurs del 2003, es van atorgar quatre canals a Emissions Digitals de Catalunya, que es va comprometre a posar-los en funcionament, dedicant un canal generalista a Barcelona (en aquells moments City Tv, que es va acabar convertint en 8TV), un canal a cultura, un al cinema i un de musical (no de reproducció de videoclips i amb mínima presència de la música en català).

El diputat dels republicans ha assenyalat que “EDC no ha complert cap d'aquests compromisos: de fet, en canvi, ha rellogat un dels canals per emetre Barça TV, i n'ha dedicat un altre a la tele-venda”, ha subratllat.“No entenem perquè no s'ha fet complir la llei. Per què no s'han aprofitat els incompliments per recuperar la concessió, motius en sobren, i cercar unes condicions econòmiques més favorables per emetre el canal TV3HD?”, ha afegit.Des d’Esquerra han apuntat que comparteixen “la necessitat de disposar d'un grup de comunicació privat que actuï en català i amb continguts nacionals, però denuncia que no és el que aporta aquesta operació”.

Una imatge d'arxiu de Mas amb la direcció de la CCMA

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Joan, Tarragona, 20/05/2015 - 21:26

I ara desperten? Fa anys que alguns ens queixem dels incumpliments d'EDC!! I fins ara ERC no havia dit res, ni tant sols el conseller que tenen al CAC. Ho ho veien, o no ho volien veure??

#11 JosepAnton, Barna, 20/05/2015 - 12:23

El cinisme d?ERC es colosal, ells també a través del tripartit tenien favoritisme per TV3,

#10 Pepet, Sabadell, 20/05/2015 - 07:20

Gestionar bé els diners públics no sol ser el més habitual en els polítics; una vegada a les seves mans ja els consideren de propietat i els reparteixen de forma descarada; no hi ha res a fer, mai canviaran.

#9 TRIPARTIT, TRIPARTIT, 20/05/2015 - 07:02

vota TRIPARTIT (independentista)!

vota CUPvERCgència !

#8 Carlos Gomez, Bcn, 20/05/2015 - 00:44

Es que el Conseller de Propaganda, Insuts i Subvencions, el senyor Quico , te la ma trencada i sent una gran admiracio pels encants aristocratics del senyor Conde.
Per alguna cosa portan ja mes de 130 anys fent pais.