Publicitat
Política · 29 de Març de 2016. 09:54h.

ERC veu inviable la DUI

Josep Ginesta parla de "desconnexió negociada" i Lluís Salvadó ja va plantejar un "procés de negociació" amb l'Estat

ERC veu inviable la DUI

Josep Ginesta

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, defensa en una entrevista a El Punt Avui una independència “negociada”. Les declaracions de Ginesta -dirigent d’ERC i ‘cervell’ de la seguretat social catalana- s’afegeixen a les que va fer el secretari d’Hisenda de la Generalitat i també membre d’ERC, Lluís Salvadó,  que en una entrevista a l’Ara el passat 13 de març va apostar per “pactar els termes de la desconnexió”.

D’aquesta manera, Ginesta afirma que “en matèria de seguretat social pensem necessàriament en la desconnexió negociada. Des d'un punt de vista tècnic seria inviable que no ho fos, no per a Catalunya sinó per a Espanya, perquè significaria la fallida immediata del seu sistema de seguretat social, ja que tindrà l'obligació de seguir pagant les pensions”.

“El primer interessat que Catalunya tingui dades per pagar els pensionistes catalans és Espanya, perquè en un escenari en què no les doni, qui té el problema és ella”, assegura l’alt càrrec del Govern.

Per la seva banda, Lluís Salvadó va indicar el passat 13 de març que “d’aquí 16 mesos Catalunya haurà d’assumir totes les competències” pel que fa a al futura Agència Tributària. El cervell de la futura hisenda catalana creu que això es fa “amb un procés de negociació amb l’estat espanyol, s’hauran de pactar els termes de la desconnexió”.

Preguntat sobre si això només es pot fer de forma pactada, va contestar que “és el més lògic, sempre hem intentat resoldre els conflictes amb diàleg”. “Quan la desconnexió sigui un fet consumat, i l’Estat i la comunitat internacional ho entenguin, això abocarà a una taula de negociació”, va sentenciar.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#36 Pepe Retama, La Font del Cuento El Guinardó Barcelona, 29/03/2016 - 20:09

A un sistema de repartiment, la Generalitat recaudará les cotitzacions, peró, pagar pagar les pensions, pagará Espanya.
Apa que no és espabilat el gatxó aquest!

#35 Meguis, Granollers, 29/03/2016 - 18:15

Sabeu quantes vegades us he sentit demanar al MAs i a CDC que facin una DUI o que es posin de cul amb la legalitat vigent?....què passa?. Que quan teniu responsabilitats de govern us tremolen les cames?. S'ha de tenir molta cara per demanar tant, pero no assumir mai cap risc, nois!!!

#33 botifler1914, Rufilandia, 29/03/2016 - 14:25

Si desconecto se apaga la luz, de toda la vida.

#32 sid, bcn, 29/03/2016 - 13:55

el problema és q saben q és inviable i no saben com dir-ho. Quants mesos poden viure sense cobrar els funcionaris, treballadors d'empreses públicques, polítics' ( perdò q aquests segur q tenen un raconet del 3%), i quan atur podem soportar?

#31 Carlos Gomez, Bcn, 29/03/2016 - 13:38

"Albert Ballesta, el hombre que sucedio al presidente Carles Puigdemont como alcalde de Girona durante menos de un mes y medio, asumira las mismas responsabilidades que tenia en el Departamento de Interior antes de esta breve y accidentada etapa consistorial."

El Triangle 29-3-2016

Es fantastic.

#31.1 Carlos Gomez, Bcn, 29/03/2016 - 14:08

Els hi fan mal els ous d´estimar tant Catalunya al veure com es porta amb ells.
Ni la truita de patates que fa sa mare.