Publicitat
Política · 23 de Març de 2017. 17:35h.

ERC veu “joc brut” de l'Estat espanyol

Tardà acusa Margallo de practicar la “mentida” contra Catalunya

ERC veu “joc brut” de l'Estat espanyol

Joan Tardà (foto: ERC)

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, ha acusat l'exministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, de practicar la “mentida”, el “menyspreu” i la “distorsió” contra el procés sobiranista. Així ho ha dit en resposta a les declaracions que va fer l'exministre reconeixent que l'Executiu central deu “favors” per les manifestacions de tercers països en contra de la independència de Catalunya.

Tardà ha assegurat que les paraules de Margallo “són la millor prova del joc brut que ha fet l'Estat contra la demanda legítima de Catalunya: a dins recorrent a la via judicial i a fora practicant la pitjor política, des de la distorsió, la mentida i el menyspreu a una realitat catalana que sempre ha volgut amagar”.

El dirigent d'ERC ha contraposat la “vella expressió de la resposta autoritària a les demandes democràtiques”, amb “la nostra resposta, des del civisme que no perdrem mai, ha de ser la defensa de la democràcia, i més davant d'aquells que ens la pretenen negar”.

El grup d'Esquerra Republicana al Congrés ha registrat dijous una sol·licitud de compareixença de Margallo. També ho ha fet el grup del PDECAT a la cambra baixa.

El portaveu d'Exteriors de la formació, Jordi Xuclà, ha demanat a l'exministre d'Exteriors -i actual diputat del PP- “informar sobre les seves declaracions en un programa de televisió pel que fa als esforços realitzats pel Govern espanyol i sobre favors que deu el Govern espanyol a governs d'altres Estats per tal d'aconseguir declaracions que evitin el suport internacional al procés català”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#17 galba, Barcelona, 24/03/2017 - 10:38

El Sr Tardà va dir que anava al "Parlamento" per fotral-s 'hi una patada al cul. A qué espera? O es que la pela es la pela, i al "Parlamento" del "estat opresor" no pagan malament?

#16 galba, Barcelona, 24/03/2017 - 10:36

I això ho diu ni més ni menys que un representant de la política basada en dir mentides sobre tot i tots, les astúcies, el passar-se pel forro la constitució, la desobediencia, fotre patadas el cul...
Fantàstic!.

#15 PQG, Metrópolis , 24/03/2017 - 10:34

ERC tiene un comentario estándar para todo. España
No tiene que mentir con dar datos y corroborarlos es suficiente para parar la campaña internacional de la Generalitat

#14 jotaeme, Mataró, 24/03/2017 - 09:56

Que viejuno suena todo esto ya

#13 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 24/03/2017 - 01:09

Ara es tracta de fer el maxim soroll posible amb una cosa que no per ferse publica era desconeguda per ningu i molt menys pels nois del cop de falç

Mentre es parli d´aixo, i ja s´encarregara la premsa mantinguda de fer.ho, no es parlara de l´indecent espectacle d´ahir al Parlament i tot el que hi