Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2018. 16:46h.

ERC veu l'Estat espanyol "tocat de mort"

"El desprestigi judicial és absolut en l'àmbit intern i internacional"

ERC veu l'Estat espanyol "tocat de mort"

Marta Vilalta

La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha afirmat que "l'estat de dret a l'Estat espanyol està tocat de mort, el desprestigi internacional és absolut i en aquestes circumstàncies ens trobem a les portes del judici als líders independentistes".

Vilalta considera que la modificació de la sentència del Tribunal Suprem respecte a qui ha d'afrontar el pagament de l'impost de les hipoteques l'endemà del primer posicionament demostra "quina és la salut democràtica de l'Estat espanyol" i s'ha preguntat "qui mana realment a l'Estat espanyol? Els jutges tenen algun poder? Són realment lliures? Quines garanties hi ha en judicis i sentències d'aquesta magnitud?".

"Veiem que són capaços de modificar una decisió tan transcendent per a tota la població com és la del pagament dels impostos en les hipoteques en un dia i probablement després d'alguna trucada" ha lamentat Vilalta. "Això sí, ho justifiquen i ens expliquen que es fa per l'enorme repercussió social que això tindria, com si en altres àmbits no prenguessin decisions que estan tenint també una repercussió social" ha manifestat la portaveu.

La dirigent també ha denunciat que el "sistema judicial que redacta sentències ad hoc dels que volen interferir, com els bancs, que en 24 hores han pogut canviar una decisió judicial". Vilalta també ha explicat que el cas dels impostos de les hipotequés no és l'únic, i ha ficat com a exemple altres casos amb grans repercussions socials com el de La Manada o les clàusules del sol.

"Tota la causa general oberta contra l'independentisme que estem vivint els darrers mesos és l'exemple més flagrant: és un escàndol que pot acabar condemnant l'Estat espanyol" ha advertit.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#42 LeonAnto, Barcelona, 24/10/2018 - 14:33

Ya, ya, los muertos que vos matáis, gozan de buena salud.

#41 Lolo, Barcelona, 23/10/2018 - 22:32

La que esta tocada de muerte es la legislatura, segun la CUP
El estado? bien, gracias.
Pero las mentiras y la nacion inventada hace 50 años deben continuar. Las masas demandan mas mentiras antes de enfrentarse a la cruda realidad. A la gran castanya, como la ha llamado el Sr. Rius.

#40 Alejandro, Barcelona, 23/10/2018 - 17:11

Señorita, tómese la pastillita, tanto delirio no es bueno

#39 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN POBLE QUE FALTA TENIR UN BON AJUNTAMENT FALTA TENIR UNA BONA POLICIA LOCAL FALTA TENIR BONS VEÏNS ALS ES, EL QUE SI ESTA TOCAT DE MORT ÉS EL PROCÉS INDEPENDENTISTA JA PER LA SEVA MAJORIA FA AIGUAS PE, 23/10/2018 - 15:23

TOCAT DE MORT ESTA EL PROCÉS INDEPENDENTISTA , Ja no se aguanta per en lloc .Tocada de MORT ESTA LA REPÚBLICA CATALANA Que avui es algu SIMBOLICO NADA REAL No molesta res al Govern Espanyol ni a Europa és un Fet .Tocada de Mort , estan las Politicas Socials del Govern Català TOCADA DE MORT ESTAN LA SANITAT PÚBLICA ..

#38 botifler1914, Sinitaca, 23/10/2018 - 12:31

Tocao de muerte no sé, pero comparado con la Republica de la Srta. Pepis esta como un pimpollo.