Publicitat
Política · 15 de Març de 2016. 21:45h.

ERC vota en contra que el Suprem jutgi un senador de Bildu acusat de col·laborar amb ETA

El portaveu d’Esquerra a la Cambra alta, Santiago Vidal, diu que el judici respon a “raons polítiques i no jurídiques”

ERC vota en contra que el Suprem jutgi un senador de Bildu acusat de col·laborar amb ETA

Santiago Vidal en una imatge d'arxiu

ERC ha votat en el Senat en contra del suplicatori sol·licitat pel Tribunal Suprem per jutjar el senador d’EH Bildu, Iñaki Goioaga, per pertinença o col·laboració amb ETA. El suplicatori ha estat aprovat amb els vots a favor de tota la cambra a excepció de 8 que han votat en contra i dos que s’han abstingut. Tot i que la votació era secreta, el portaveu d’Esquerra a la Cambra alta, Santigo Vidal, ha informat que els 6 senadors del seu grup han votat en contra perquè diuen que es vol jutjar a Goioaga “per raons polítiques i no jurídiques”.

El grup parlamentari d’ERC ha presentat un vot particular en el ple al no compartir el dictamen que es va aprovar en la Comissió de Suplicatoris que s’ha mostrat favorable a la concessió demandada pel Suprem. El seu portaveu, Santiago Vidal, ha negat que Goioaga - que és l’advocat dels presos d’ETA- se’l pugui acusar de ser “corretja de transmissió” entre la banda terrorista i els reclusos. ¿Com ho poden saber? ¿es que han estat intervingudes les comunicacions?, s’ha preguntat.

Vidal també ha afirmat que el mal a les víctimes d'ETA és irreparable i que no tenien "per què patir les conseqüències d'un conflicte" però que tampoc se li pot tornar a Goioaga "el dany irreparable" del temps (dos anys i mig) que va passar a la presó provisional  per una causa anterior també per col·laboració amb l'organització terrorista.

El Coordinador General del PP Català, Xavier Garcia Albiol, ha qualificat com “molt greu” el vot dels republicans. A més, ha sol·licitat a Oriol Junqueras que “desautoritzi immediatament” a Santiago Vidal. “A ERC se li omple la boca en parlar de la renúncia de determinats privilegis paralamentaris, com l'aforament de diputats i senadors, però oblida aquests principis quan es tracta de concedir el suplicatori a un senador acusat de pertànyer a banda armada o de col·laboració amb ETA”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 Antonio Jesus, que mas da, 16/03/2016 - 14:20

¿Y este tío ha estado impartiendo justicia en Cataluña?. ufffff

#13.1 Jam, Sbd, 16/03/2016 - 16:42

Si ha impartido justicia, y muy bien por cierto, hablo de su época en SBD, y muy educado y correcto con todo el mundo, Después, ya ha cambiado y mucho, yo al menos no lo reconozco.

#12 Maria Garcia Lopez, Más de lo mismo es un psiquiátrico, 16/03/2016 - 11:52

Estos tipos son todos niños bien desde la cuna...por lo q se intuye tienen remordimientos, se quieren " redimir "
metiéndonos a todos los trabajadores de clase dicen q media; otro cuento, ya q si no trabajas no comes. En una aventura, d paso los d siempre se llenan las butxaques y los pobres joders

#11 jota, BCN, 16/03/2016 - 11:42

Lo que mas miedo me dá de este asunto es en las manos que está la justicia porque seguro que hay muchos Vidal en los juzgados que interpretan la justicia como les biene en gana

#10 Protágoras, bcn.España, 16/03/2016 - 11:26

Después cuando afirmamos que existe connivencia entre el nacionalismo y el terrorismo algunos se molestan, pero los hechos son los que son. No es cierto Héctor y Jordi B.

#9 sid, bcn, 16/03/2016 - 10:57

per a ERC i alguns més ETA no és una banda terrorista, són activistes polítics. Per tant els seus asesinats són, en realitat, execucions. Es a dir, consideren la execució del rival polític una forma legítima de fer política.