Publicitat
Política · 5 de Març de 2014. 08:48h.

Ernest Maragall diu ara que "no m'he fet independentista"

L'exconseller manifesta que "no som conversos, som coherents"

Ernest Maragall diu ara que "no m'he fet independentista"

Ernest Maragall, amb Junqueras, durant l'acte de presentació

El fundador de NEC i número dos d’ERC a les eleccions europees, Ernest Maragall, considera que l’acord amb la formació d’Oriol Junqueras “no és una ambició personal és una mirada llarga d'horitzó nacional" i ha assegurat que "jo no m'he fet independentista”. “Sóc català, decidit que Catalunya s'autogoverni plenament”. 

L’exconseller, en una entrevista al programa 8aldia, ha dit que “no és que hi hagi una immensa quantitat de ciutadans convertits en independents -ha dit-, no som conversos, som coherents. Som ciutadans que ens hem expressat i s'han expressat aquests últims anys d'una manera claríssima. Per ser nosaltres mateixos. Per ser-ho del tot, sense embuts”.

Maragall considera que “el país expressa la seva ambició, la seva projecció. Es veu a si mateix, i es veu com a país sencer, complert. Absolutament del tot autogovernat, d'això en podem dir independència”. “En aquests moments -ha afegit- no sembla que estiguin obertes massa alternatives amb aquesta via que anomenem independència”. 

Finalment, ha fer referència a l’acord amb ERC i ha assenyalat que “no seré sotmès a cap disciplina, perquè estic convençut que en l'acció política, una cosa és tenir principis, conviccions i acordar propostes. Defensar-les i intentar dur-les a terme, i una altra cosa és concebre la política en disciplines de cap mena”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 iñigo, bi, 06/03/2014 - 11:44

Ernest Maragall tan sólo ha cambiado de chaqueta, pero el resultado es el mismo: mantenerse en la poltrona.

#18 Rosamaria Cendrós, Barcelona, 06/03/2014 - 00:32

Aquest Maragall no és res més que un vivales q a la vejez viruelas! Passa de tot excepte del sou! Realment quan veus politiquets com aquest et venen ganes de fotre el camp del país. És que no saben fer res més que estar enganxats a la mamella del govern?. Que es jubili ja i jugui a la petanca.

#17 BEJOTA, BCN, 05/03/2014 - 15:01

SR. MARAGALL:A QUI PENSA ENGANYAR? TOTS SABEM QUE'L PSOE-PSC ESTAVA PLAGAT DE SUBMARINS NACIONALISTES.

#16 Nestor, Andorra, 05/03/2014 - 13:07

Las explicaciones para quien las pida, pero, a estas alturas son como el culo todos tenemos uno.
No son conversos, son coherentes,
¡son son será!, ¡será será!, ¡son son será!,
a cargar a la playa yayo.

#15 Pablo, Madrid, 05/03/2014 - 13:05

Se agradecen las palabras al fín. Ahora solo falta que hables con tus colegas Tura, Castell, Geli etc y se sinceren de una vez y dejen de engañar al votante medio socialista catalán.