Publicitat
Política · 21 de Desembre de 2016. 20:18h.

Ernest Maragall es jubila

Tanca la seva etapa com a eurodiputat

Ernest Maragall es jubila

Ernest Maragall durant la campanya electoral

Ernest Maragall deixa el Parlament europeu i aquest dimecres ha fet el seu darrer acte a Barcelona on ha realitzat un balanç dels seus dos anys i mig a l’eurocambra. També ha explicat el seu punt de vista de com han de ser les institucions de la UE en un futur i ha apostat perquè la voluntat dels ciutadans estigui per damunt de la de les estats. “Cal que la voluntat i l’esperança de 500 milions d’europeus domini per sobre de la de 28 estats a la defensiva, autèntics abanderats de la por”, ha afirmat.

Maragall ha assegurat que “estem als anys 33 o 34” davant les properes cites electorals. “La única resposta a la situació actual és lideratge polític i consciència europea”, ha reblat.

“A Europa li cal un subjecte polític per liderar el seu futur, i aquest són les ciutats com a ens de sobirania real. Cal expressió política per endegar una dinàmica nova entre Parlament Europeu i ciutats-regions que desbordi el poder dels estats per la pràctica”, ha afegit. El fins ara eurodiputat diu que “és un nou projecte de sobirania compartida, i és on rau el futur de la Unió”.

Ernest Maragall va ser escollit com a eurodiputat per la coalició ERC-NECat-Sí que va presentar-se a les darreres europees i ha exercit com a tal mitja legislatura, ja que es va acordar compartir-la amb Jordi Solé d’ERC que pren el relleu el proper mes de gener. A l’acte d’aquest dimecres ha assistit el delegat del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj, la directora general d’exteriors, Maria Badia i el president de l’ANC, Jordi Sánchez.

 

Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Ali Oli , DisneyCat, 23/12/2016 - 12:24

Que bien se vive en España del negocio de traicionar a España.

#8 , VNG, 22/12/2016 - 15:03

Vaya crack, y si vamos a las ciudades estado, volvemos a la edad media. Pero no se da cuenta que ahora Madrid y Barcelona están en manos comunistas. ¿Qué consecuencias tendría esto dando más poder para los ayuntamientos?

#7 botifler1914, Sinitaca, 22/12/2016 - 10:56

A l’acte d’aquest dimecres ha assistit el delegat del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj, la directora general d’exteriors, Maria Badia i el president de l’ANC, Jordi Sánchez.
Feliz jubilación Ernesto (al menos tu lo dejas, no como Ribó) menudo comité de despedida, como para no volver nunca

#6 Grauero, Fora de Catalunya., 22/12/2016 - 10:40

"Europa necesita un sujeto político para liderar su futuro, y este son las ciudades como entes de soberanía real..."
De ciudades hablas, de las macrociudades¿, las pequeñas ciudades y pueblos que sean colonias de las ciudades-regiones (estado)¿

#5 Grauero, Fora de Catalunya., 22/12/2016 - 10:38

"...ha apostado para que la voluntad de los ciudadanos esté por encima de la de las estados..."
Y lo dice uno que pretende crear un "NOU ESTAT A EUROPA"