Publicitat
Política · 4 de Març de 2014. 12:17h.

Ernest Maragall: "no contemplo cap altra sortida que la independència"

L'exconseller no ho va defensar mai quan tenia càrrec oficial

Ernest Maragall: "no contemplo cap altra sortida que la independència"

Ernest Maragall, quan li van donar suport alcaldes del PSC

"En aquest moments sóc fermament partidari de compartir l'impuls que aquesta societat catalana està expressant. En aquests moments no contemplo cap altra sortida intel·ligent per a Catalunya que no sigui la independència expressada a través d'un referèndum". Aquesta ha estat la resposta de l'exconseller del PSC, Ernest Maragall, quan e-notícies li ha preguntat si era independentista.

L'impulsor de Nova Esquerra Catalana, preguntat per què no s'havia posicionat mai a favor de la independència quan era conseller, ha afirmat que "el que està succeint des del 2010 és l'efecte polític i social del que vam començar les esquerres catalanes l'any 2003. No només hi ha coherència, és conseqüència directa a la iniciativa de Pasqual Maragall i Josep-Lluís Carod-Rovira".

Per la seva banda, el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha defensat que "tot això té un sentit històric, que arrenca en el congrés de Vilafranca el 1996 quan ERC es planteja la creació d'una esquerra nacional. No oblidem també en els anys 30 la col·laboració republicana i socialista, quan ens presentàvem conjuntament. Té tot el sentit del món mirant al passat i sobretot en la mirada al futur".

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#32 spanish, Madrid, 05/03/2014 - 09:08

jajajjajaajajjajaajajajaja Osti Oriol com te les colen..pero aquest no abava a muntar un gran partit ? si son quatre gats jajajjajajaaajjajaaa

#31 Rosamaria Cendrós, Barcelona, 05/03/2014 - 08:21

Ho entenc perfectament, o t'"enchufes" a ERC o no tens sortida. No actuaves així a l'epoca en que el teu amo era el Montilla que era quan podies fer molt per Catalunya. Ara se't veu massa el llautó. Hem de menjar calent eh Maragall? ERC podria haver triat algú millor per Europa. Vaja andròmina!

#30 El Barça, Camp Nou, 04/03/2014 - 21:48

El Barça i els seus millons d'aficionats tampoc no contemplen cap altre sortida que jugar una Lliga, PER SEMPRE, amb equips catalans de 2ªB i Tercera.... Per això, també faràn un nou Camp Nou per omplir-lo cada partit contra el Llagostera, Olot, Pobla de Mafumet, Ascó, El Prat, Manlleu, Sant Andreu

#29 BEJOTA, BCN, 04/03/2014 - 18:38

Los grandes empresarios catalanes van a frenar en seco las aspiraciones independentistas de Artur Mas. Opinan que la situación "se le ha ido de las manos". Son defensores del mercado único español, en el que operan casi todos, y su preocupación és importantes multinacionales, como Nissan o SEAT.

#29.1 BEJOTA, BCN, 04/03/2014 - 18:39

PER FI EL SUBMARINS NACIONALISTES MARXAN DE'L PSOE -PSC.

#28 GERONA = GerUnda = GerVnda = Girona..............., GERONA es MÁS Antiguo que Girona........, 04/03/2014 - 17:09

En ESPAÑOL se dice GERONA, que etimológicamente hablando, es un término anterior al catalán de Girona...

He aquí el orden CRONOLÓGICO :

1) GERUNDA (pre-románico=ÍBERO).

2) GERVNDA (latín).

3) GERONA (español).

4) Girona (catalán).

########~~~~~~~~~~~~~~~~~~~########