Publicitat
Política · 23 de Desembre de 2022. 09:22h.

Ernest Maragall se l'empassa

S'absté amb els pressupostos de Colau perquè els Comuns han pactat amb Aragonès

Ernest Maragall se l'empassa

El grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, presidit per Ernest Maragall, s'abstindrà al ple dels pressupostos de l'Ajuntament Barcelona que es farà aquest divendres, un gest que en facilitarà l'aprovació, després d'aconseguir incloure als comptes un pla de xoc social i econòmic de 100 milions d'euros.

El govern municipal, format per Barcelona en Comú i el PSC, proposa un pressupost de 3.600 milions d'euros per a l'any vinent, un 5,6% més respecte als comptes presentats aquest 2022 que ara acaba. Els respublicans s'abstindran després que els Comuns hagin pactat amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el seu suport als Pressupostos del 2023.

L'executiu que presideix Ada Colau considera que aquests són uns comptes "anticrisi" que donen resposta a les necessitats de la ciutadania i per això el primer tinent d'alcaldia i tinent d'Economia, Jaume Collboni, havia demanat el suport de l'oposició per aprovar-los i s'havia mostrat confiat que "tothom" estaria "a l'altura".

Esquerra, però, no ha estalviat crítiques a la gestió que fa el govern municipal dels comptes, i, segons el portaveu del grup, Jordi Coronas "no ho fan amb el rigor i la responsabilitat que mereix la ciutadania". D'altra banda, tant Junts per Catalunya com el Partit Popular a l'Ajuntament ja han avançat el seu rebuig als comptes municipals.

 

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 David, Mataro, 28/12/2022 - 06:00

A sus ochenta años y todavia a cuatro patas.

#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 23/12/2022 - 19:29

Normal. Toda la política en Catalunya seguirá un tiempo en manos de los nacionalistas hermanados con el Gobierno de Pedro Sánchez.
¡La Colau es comunista sanchista!

#7 ¿Democràcia?, Barcelona, 23/12/2022 - 16:14

De què serveix l'oposició de l'Ajuntament, si s'abstén ara que els 33 ERC de la Chene s'han fet amiguets de les 8 ó 9 comunes, si van com un pack, no val la pena votar-los

#6 Carlos Gomez, cuidao con elescalon, 23/12/2022 - 12:41

Que trist ha de ser veure´s als 80 tacos anclat encara en el seu etern camaliquisme, de eterno monosabio que dirian los taurinos.

En esa familia la dignidá siempre ha estao mu mal repartida.

#5 Pan con tomate y jamón ibérico, El Trabuco catalán...!! , 23/12/2022 - 11:17

A unos días de cumplir 80 tacos, toda la vida enchufado en el PSC y ahí lo tenéis... " a la vejez viruelas..." el Tete mas catalanista sigue dando por...

#5.1 Sandokana, Santa Coloma de Gramenet, 26/12/2022 - 08:18

Ahora desde la semana pasada el dicho es "a la vejez first days" en caso de no tener pareja o cambiar la misma.
El Tete no es de la NRC National Rifle Association of Catalonia, el tiempo de disparar acabó, se mueva o no la pieza.
Nunca lo ha sido, es y será.
El es más de sol, para ahorrar calefacción, acude al que más calienta.