Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2009. 14:45h.

"És correcte fer una caravana solidària amb dotze vehicles?"

Carod: "Cada ONG ha de saber com no posar els cooperants en situació de risc"

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que "les mesures de seguretat que s'han pres fins ara han de ser reforçades". Aquesta ha estat la resposta a un periodista de la cadena Ser, que ha preguntat si era correcte fer la caravana amb dotze vehicles per una carretera de risc mitjà.

En aquest sentit, Carod ha manifestat que "cada ONG haurà de saber com no posar als cooperants en situació de risc" i ha afegit que "els hem d'advertir que no és igual un projecte de cooperació en un país o en un altre o en zones de conflicte. Però obligar, obligarem els nostres". Els funcionaris que marxin en una caravana humanitària, a partir d'ara, hauran de "prendre una sèrie de mesures de seguretat".

En la roda de premsa posterior a la reunió de Govern, ha explicat que "hi ha dos nivells específics de participació en la cooperació. Una es fa directament com la de Moçambic on es fa una tasca molt important contra la malària i la sida. Les persones nostres, funcionaris de la Generalitat, quan van allà ja saben quines mesures de seguretat han d'adoptar". L'altra es fa a través de subvencions de la Generalitat a ONG.

Josep-Lluís Carod-Rovira, amb Aurora Masip, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Elena, Barcelona, 02/12/2009 - 17:52

Las necesidades del tercer mundo y de las bolsas de pobreza distan y creo que es igual de lícito ir allí que ayudar aquí. Y para aquellos de tendencia juzgadora facil, me parece degradante la falta de empatía con los HUMANOS, por muy antisistema q seáis.

#9 Josep, Barcelona (PIJO PROGRES IRRESPONSABLES), 01/12/2009 - 20:54

Iberia tè una ONG anomenada Mano a Mano que porta gratuitament els productes ffins les ONG de destí.. Pero clar, Iberia parla l'odiat castellà i els pijo progres no haguessin pogut fer la excursioneta irresponsable que han fet amb diner public

#8 Merce, Lleida, 01/12/2009 - 20:11

Em sap molt greu pels segrestats, però en lloc d'anar a l'Àfrica a fer de pijo-progre haurien d'anar a donar un tomb per alguns barris d'aquí. Però es clar aixó no és per la seva posició social.

#7 Sebastià, bcn, 01/12/2009 - 20:01

Tots els comentaris que parlen dels contenidors de super tenen raó. En comptes de montar aquestes prepotents caravanes estil París Dakar que ajudin a gent d'aquí. Però això no és xupiguai bonrotllo, oi pijoprogres?

#6 Jimix, Barcelona, 01/12/2009 - 18:44

He de dir que en això estic amb el Carod. Al diari Avui altres ONG criticaven aquests d\'AS per no estar federats i anar per lliure....Això no és un joc.