Publicitat
Política · 20 de Gener de 2021. 11:26h.

"És mentida que hi hagués unanimitat per ajornar les eleccions"

Daniel Serrano, secretari general del PPC: "La decisió ja estava presa"

"És mentida que hi hagués unanimitat per ajornar les eleccions"

El secretari general del PPC i diputat al Parlament, Daniel Serrano, ha afirmat en un a entrevista al canal de Youtube de Xavier Rius que "és mentida que hi hagués unanimitat per ajornar les eleccions a la taula de partits" i ha denunciat que la decisió d'ajornar les eleccions "ja estava presa" abans de la reunió.

Serrano, que va assistir divendres passat a la taula de partits en representació de l'PPC, ha explicat que "el Govern ens va comunicar la seva decisió i va haver-hi partits que mostrar-vos la seva disconformitat i altres, com el nostre, que vam manifestar que no tenia sentit que féssim d'opinadors sobre una decisió que ja estava presa". "La realitat és que en aquella reunió no es va votar cap decisió i, per tant, el que manifesta la consellera Budó no és cert".

El dirigent popular ha criticat que "el Govern no ha fet els deures per garantir que els catalans poguéssim votar el 14 de febrer" i ha exigit "rigor jurídic a el Govern" perquè, segons ha relatat, el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, es va negar a consultar a la JEC i a el TSJC per "on s'hauria d'encaminar el decret d'ajornament".

També ha opinat que el Govern ha ajornat les eleccions perquè celebrar-les "a curt termini no els surt tan rendibles com posposar a el mes de maig perquè creuen que hi ha un efecte Illa que perjudicaria els seus interessos electorals".

"Ens fa la sensació que s'ha fet més èmfasi en els informes demoscòpics que en els sanitaris perquè fins fa una setmana se'ns estava manifestant que les eleccions eren el 14 de febrer i que els catalans podrien votar amb absolutes garanties sanitàries", ha reblat.

Finalment, Serrano ha dit que el decret amb el qual el Govern havia suspès eleccions de el 14 de febrer "pateix d'un defecte de forma i de fons bastant evident" i, en referència a el decret signat pel vicepresident Pere Aragonès, ha assenyalat que "la persona que no convoca unes eleccions sembla bastant coherent que tampoc pugui desconvocar per després procedir a fer una nova convocatòria".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Joan, BCN , 20/01/2021 - 13:23

Rius. Els pots preguntar als nois de la Generalitat s'han vacunat? De director general cap amunt....

#1 Daniel, Tokio, Texas, 20/01/2021 - 13:08

Este señor, por favor, que se calle, que su partido no ha impugnado nada ni ha presentado reclamación alguna. Ahora que otros lo han hecho, que no intente sumarse al carro.