Publicitat
Política · 20 de Juny de 2009. 15:27h.

"És millor que no hi hagi acord a un mal acord"

Duran diu que que la quantitat final del finançament "no pot ser una altra que la que es derivi de l'Estatut"

"És millor que no hi hagi acord a un mal acord"

Els membres del consell nacional d'Unió van fer un minut de silenci per l'atemptat de Bilbao

El president d'UDC, Josep Antoni Duran, ha advertit aquest dissabte que la formació "prefereix que no s'arribi a un acord sobre el finançament de Catalunya abans de tenir un mal acord" que incompleixi el model que dicta l'Estatut. En roda de premsa després del consell nacional d'UDC, ha insistit que el model ha de primar sobre la xifra, i ha acusat el Govern espanyol de voler "amagar" després d'anuncis com el dels 9.000 milions d'euros allò que és verdaderament essencial en la negociació.

S'ha mostrat "convençut" que l'Executiu espanyol incrementarà els 9.000 milions d'euros anunciats i ha avisat que acabarà posant més diners. Tot i això, ha alertat que la quantitat final "no pot ser una altra que la que es derivi de l'Estatut".

En aquest sentit, ha criticat les declaracions fetes per Zapatero assegurant que Catalunya quedarà per sobre de la mitjana estatal. "Això torna a ser un engany", ha assegurat, i ha reiterat que no valen ni nivells ni quanties per valorar si l'acord és bo o no, només el respecte a l'"esperit" de l'Estatut.

El líder d'UDC ha expressat la seva por que la Generalitat també posi accent en la xifra i ha acusat el PSC d'estar "preparant la venda d'un acord dolent" amb algunes de les declaracions fetes als últims dies.

Duran ha recordat que la responsabilitat que Catalunya no surti perdent recau en els dos governs, el català i l'espanyol. En aquest sentit, ha insistit que el govern no només el formen el PSC, sinó també ERC i ICV-EUiA. A tots els seus diputats els ha instat a practicar a Madrid una política que condicioni l'actuació del PSOE en aquesta matèria.

Per Duran és "evident" que el pacte sobre el finançament ha de ser millor que l'assolit per CiU el 2001 perquè es donen dues condicions que haurien de garantir-ho. D'una banda, fa vuit anys el PP governava en majoria absoluta mentre que ara el PSOE depèn de 25 diputats del PSC i també dels de la resta de forces del Govern. En segon lloc, ha afegit, existeix un nou Estatut amb un contingut diferent al del 2001.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat