Publicitat
Política · 2 de Novembre de 2012. 01:34h.

"És molt difícil aturar la independència"

El director d'e-notícies, es pregunta a Intereconomía: "Què fareu? enviar els tancs? inhabilitar Mas?"

El director d'e-notícies, Xavier Rius, en una intervenció al programa El Gato al Agua que presenta Antonio Jiménez a Intereconomía, ha afirmat que "és molt difícil aturar la independència". "Catalunya se sent una nació i té dret a ser un Estat". Al plató hi havia el director de La Gaceta, José Javier Esparza, el de Periodista Digital, Alfonso Rojo, els també periodistes Juan Carlos Girauta i Mariano Guindal; l'empresària Llum Ferrer, i l'advocat Joaquín Moeckel.

Rius ha afirmat que "fins ara l'independentisme semblava cosa de quatre frikis" i que "quan ERC va arribar al govern amb el PSC va defraudar moltes expectatives, fins i tot dels seu electorat", però que amb Mas "és el president de la Generalitat el que dóna el pas".

"Què fas en aquest cas? -s'ha preguntat- Enviar els tancs? Tant de bo, perquè si entren els tancs per la Diagonal seria com Hongria el 1956. Inhabilitar-lo? Molta gent que no és independentista es faria independentista. Ficar-lo a la presó? Encara millor".

El director d'e-notícies ha volgut remarcar també que la manifestació de la Diada no era cosa d'un sol partit sinó que "hi havia les classes mitjanes, que són els que manen" i ha considerat que "el PP està fent una estratègia equivocada: el vot de la por". En la seva opinió, "pot ser rendible a curt termini, però amb l'estratègia de la por no convenceràs els catalans que volen marxar per a que es quedin".

Xavier Rius ha començat llegint dues frases del llibre d'Ortega i Gasset España invertebrada: "avui és Espanya més que una nació una sèrie de compartiments estancs" i que "Castella ha fet Espanya" com a exemple de "els catalans hi pintem poc". "Sempre ens donen ministeris ingrats com Defensa o, quan el que voldríem seria Hisenda o Foment".

No obstant això, també ha reconegut que "no em crec que la independència sigui el paradís perquè no serà bufar i fer ampolles", però ha insistit que "hi ha un malestar de molts anys".

Entre altres exemples de l'anomenat independentisme d'infraestructures ha comparat Barajas i El Prat "perquè aquí tenim una terminal a la qual no pots arribar amb transport públic" o "la poca gràcia que li fa al PP el corredor mediterrani", a més del Quart Cinturó "del qual només hi ha vuit quilòmetres tot i ser l'equivalent a la M-30 o la M-40".

El periodista ha reconegut, d'altra banda, que més enllà de la manifestació "en una democràcia la força es mesura en vots" i ha demanat, si us plau, a la resta de tertulians "un favor: no us fiqueu més amb el PSC, està molt malament" perquè fins i tot "El País va fer un perfil dient que Pere Navarro era un bon gendre però un mal candidat".

Rius ha defensat que Catalunya se sent sobirana i ha recordat que "els nord-americans també van trencar la legalitat vigent i no els ha anat tan malament" tot i que ha considerat que "Juan Carlos Girauta em sembla tan català com Macià" perquè "també hi ha catalans que voten PP o Ciutadans". "Mai no he tingut la temptació de repartir carnets", ha afegit.

"El president de la Generalitat ha tapat probablement la crisi econòmica, però crec fermament que no s'ha tornat sobiranista per tapar això, simplement creu que sent independents ens pot anar millor". "Si vostès fossin catalans farien el mateix perquè tenim una llengua, una història, ens considerem una nació, o almenys una part dels catalans considerem que Catalunya és una nació".

Xavier Rius, a 'El Gato al Agua' d'Intereconomía
Publicitat
Publicitat

112 Comentaris

Publicitat
#70 Mefisto, Barcelona, 18/05/2017 - 13:53BENVOLGUT RIUS: està vist que vostè escriu A GUSTO DEL CONSUMIDOR. Als seus articls "normals" s'ha atipat de dir que sobre un CENS DE 5.500.000 ELECTORS, amb prou feines 2.000.000 es poden considerar INDEPES I QUE ELS NOSTRES "PROHOMS" actuals són un desastre. ¿Per què no ho diu ara també i va a fer número de la banderlo?

#68 cesc, bcn, 04/11/2012 - 02:52

Que hace tanto castellanufo escribiendo aqui? Ha, deben estar apoyando y dando "rating" a los diarios catalanes subvencionados con el dinero de todos los espanyoles que roban a Catalunya. Mira que hay que ser tonto (o espanyolufo).

#66 1812, catalunya,espanya, 03/11/2012 - 09:33

#66.No

es tan complicado "parar" la independencia,se aplica el artículo 155 en primera instancia y si persisten con la independencia pues se aplica el título 8º de la Constitución Española que para eso está.

#66.1 Chicho, Madrid, 03/11/2012 - 12:20

En lo que interesa hay que agarrarse a la constitucion. La constitución también dice trabajo digno, casi 6000000 de parados, derecho a vivienda, 500 desahucios diarios. Y eso ni mu. Ya lo decía Antonio Machado, de 10 españoles, 9 embisten y 1 solo piensa.

#66.2 1812, catalunya,espanya, 03/11/2012 - 19:06

#61.2.Hola

Chicho.La Constitución,las constituciones son los marcos legales y las leyes que sirven para convivir en un pais,los problemas generados por la gestión de los gobiernos son reponsabilidad de los gobiernos y los politicos.Hay que defender la Constitución ante los "indepes" y separatistas

#66.3 Chicho, Madrid, 03/11/2012 - 21:48

Exactamente.Tú lo has dicho.Marco legal para la convivencia.Pero el problema es que dos terceras partes de la población española no ha votado esta constitución.Es una constitución obsoleta que debe adaptarse al s.XXI.Y por favor,no ampares desahucios en una simple gestión politica. Es mucho más

#65 juanqui, Sabadell, 03/11/2012 - 00:22

Sr Rius,estáis vendiendo la piel del oso antes de cazarlo.La ampliación de 700000€ al 1300000€ de subvencion para los medios escritos solo en catalán,igual tiene algo que ver con que ya esta aqui la secesión,para estos medios secesionistas,claro. Raro es no ver esta noticia por aqui.

#64 zampador, Valladolid, 02/11/2012 - 23:58

Creo que Aznar tuvo un ministro de Asuntos Exteriores catalán, por hacer alguna precisión a lo dicho. Si Asuntos Exteriores no es un ministerio guapo... Y cuidado con Alicia Camacho, en el PP los mejores siempre han sido mujeres y alguna vez les tocará el turno, mejor que Rajoy seguro.