Publicitat
Política · 22 de Juliol de 2008. 20:10h.

"Es pot viure només en castellà, però no només en català"

Actors i directors catalans, contra el manifest

"Es pot viure només en castellà, però no només en català"

La 'web' de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya

L'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) considera "gens rigorós" el Manifest per la llengua comuna, i assegura que a Catalunya es poden viure les vint-i-quatre hores del dia en castellà, però exclusivament en català no és possible". En un comunicat, aquesta associació assenyala que resulta "pesat protestar i rebatre manifests gens rigorosos", i més perquè "l'aire i el tufillo que destil·len els qualifiquen per si sols", però creuen en la necessitat d'un pronunciament "amb rigor i justícia".

Els actors i directors catalans destaquen del manifest, impulsat i firmat per "alguns autoqualificats d'intel·lectuals", "el ridícul que representa preocupar-se perquè una llengua amb 450 milions de parlants pugui ser danyada per una altra llengua parlada per set milions de persones". Afegeixen que el que els hauria d'importar a aquests "intel·lectuals" és que "la llengua minoritària fos la protegida".

Des de l'associació, a més, troben a faltar les veus de persones no catalanes, tant del món de la cultura o de l'empresa que "treballen amb freqüència a Catalunya, i fins i tot arrelats al territori, que coneixen perfectament la realitat idiomàtica del país i que, per tant, podrien pronunciar-se amb rigor i justícia".

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#37 Gregorio Peralta, Córdoba, 04/12/2009 - 01:27

El español nunca ha sido impuesto en Cataluña, eso es un cuento de nacionalistas. Fernando el Catolico escribía todos los documentos oficiales en catalan y castellano, y no creo que nadie le obligase.

#37.1 Antoni, Esplugues de Llobregat, Catalonia., 31/10/2014 - 22:41

Anda ya!, te has quedado a gusto, ¿no?. A mi se ma ha impuesto el castellano desde pequeñito así que no hables de lo que no sabes. El castellano ha sido impuesto en Catalunya desde hace siglos.

#36 José Miguel, El Prat de Llobregat, 23/07/2008 - 15:28

Joan.Creo q te equivocas.El independentismo es el q es.No depende de mí.En realidad,opiniones como la mía lo q hacen es q la gente q prefiere el castellano salga del armario,q es lo q hace falta para q se nos reconozca nuestra lengua propia

#35 Carles Puyol, Barcelona-CATALONIA IS NOT SPAIN, 23/07/2008 - 13:22

A veure nois que no s imposa el castella a catalunya?El catalaes lidioma de catalunya el castella es un idioma imposat i si no us agrada us hi posseu fulles.Llegiu una mica llibres dhistoria.No us preocupeu quan siguem independentsno hi haurames discussio

#34 Carles Puyol, Barcelona-CATALONIA IS NOT SPAIN, 23/07/2008 - 13:08

ho veieu tots? No ens entenem ni ens entendrem. No hi ha res a fer. No es nomes un problema d intolerancia. s que som diferents. INDEPENDENCIA i prou de discussions esterils

#33 juan, zaragoza, 23/07/2008 - 13:00

Los nacionalistas estais educados a base de topicos: 1 en cat si se puede vivir solo en cat, en ciudades como olot, vic, gerona, y en toda la cat interior, 2 en cat no se puede vivir solo en cast, toda la informacion de los poderes pbcos es solo en cat

#33.1 Antoni, Esplugues de Llobregat, Catalonia., 31/10/2014 - 22:43

Y si vives en Catalunya, deberías conocer el idioma própio de la tierra en que vives, aunque sea solo por respeto y consideración.