Publicitat
Política · 21 de Desembre de 2015. 21:20h.

Escabetxada dels candidats del PSC al Senat

Montilla continuarà per designació del Parlament

Escabetxada dels candidats del PSC al Senat

Carles Martí (foto: PSC)

Esquerra Republicana i Democràcia i Llibertat, amb sis escons cadascun, han esdevingut els dos partits catalans amb major representació al Senat, mentre que En Comú Podem se situa com a tercera força catalana a la Cambra alta. Per la seva banda, el PSC, el PPC, Ciutadans i UDC no han aconseguit treure cap senador en les eleccions d’aquest 20 de desembre.

ERC ha sumat dos senadors a Girona (Jordi Martí i Joaquim Ayats) i a Tarragona (Miquel Abad i Josep Rufà), i un a Lleida (Miquel Àngel Estradè) i Barcelona (Santiago Vidal). Democràcia i Llibertat, per la seva banda, n’ha aconseguit tres per Lleida (Maria Teresa Rivero, Ramon Alturo i Jordi Souto), dos per Girona (Joan Bagué i Clàudia Massó) i un per Tarragona (Carles Pellicer).

El segon partit amb representació a la Cambra alta és En Comú Podem. En total, n’ha tret 4 representants: dos per Barcelona (Óscar Guardingo i Maria Freixanet) i un per Tarragona (Celia Cánovas).

Mentrestant, el PSC, el PPC, Ciutadans i UDC s’han quedat fora del Senat. Si bé la situació dels populars i de C’s -que no va concórrer a les generals del 2011- no ha variat, sí que ho ha fet en el cas dels socialistes i dels democristians. 

Entesa pel Progrés, la coalició amb la que el PSC i ICV-EUiA van presentar-se al Senat la passada legislatura, va obtenir 7 escons, dels quals 4 eren socialistes. Enguany, però, el partit de Miquel Iceta no ha pogut reeditar la fórmula, ja que els ecosocialistes han anat de la mà d’Ada Coalau i Pablo Iglesias, i s’ha quedat sense representació a la Cambra alta. Carles Martí, Joan Sabaté o Josep Fèlix Ballesteros son alguns dels candidats que s’han quedat a les portes del Senat.

En tot cas, l’expresident de la Generalitat, José Montilla, continuarà sent senador per designació del Parlament. I és que al PSC, en virtut de la seva representació al Parlament, li correspon proposar un representant de la Generalitat a la Cambra alta, i aquest serà l’exprimer secretari dels socialistes catalans.

Per la seva banda, UDC, que fins ara concorria amb CDC, ha passat de 2 senadors a 0.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#3 botifler1914, bcn-world, 22/12/2015 - 11:01

Nunca entenderá a los políticos, Pepe el del botijo tiene sueldo asegurado de por vida y en vez de quedarse en casa le ha de quitar el puesto a otro del PSC.